avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate AphisG

Activitate AphisG

Buna ziua,

Exista o institutie la nivel judetean, sau chiar si national de unde se pot recupera planurile arhitecturale sau macar poze de arhiva ale unei case vechi dintr-o zona istorica a unui oras resedinta de judet?

Am incercat la Serviciul Judetean al Arhivelor Nationale dar se pare ca ei nu au asa ceva in arhiva.

Multumesc.
I-am facut eu notificare prin Posta Romana cu confirmare de primire si continut declarat. A ridicat notificarea dar nu a mutat masina. Am gasit un baiat cu platforma care a mutat-o in fata proprietatii pe spatiul public, am informat imediat si Politia Comunitara. In 3 zile era si ridicata.

Buna ziua,

In cazul unei detasari transnationale, persoana detasata poate ocupa o pozitie pe organigrama entitatii catre care se face detasarea?
In practica stiam ca pozitiile pe organigrama pot fi ocupate de persoane care au raport contractual direct cu entitatea in cauza, in timp ce in acest caz, raportul este intre entitatea care detaseaza si cea catre care se face detasarea.

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns, @DlGoe.
Proprietarul l-am aflat si mi-au confirmat si adresa. Politia Nationala mi-a recomandat sa-i fac o notificare prin Posta Romana cu confirmare de primire iar in cazul in care nu am raspuns s-o scot pe domeniul public si sa anunt Politia Locala.
Buna ziua,

Recent am achizitionat un imobil in coproprietate cu un alt locatar. Curtea insa, imi apartine.
In curte este o masina avariata, aparent abandonata. Am intrebat celalat locatar daca stie ceva despre masina si mi-a spus ca ar fi al fostului sot cu care nu mai vorbeste si care a lasat-o acolo si a caror date de contact nu vrea sa mi le dea.
Politia nationala si cea locala, cand au fost intrebati pe aceasta tema, mi-wu recomandat s-o scot pe domeniul privat si sa-i instiintez. Nici o firma de tractari nu vrea insa sa faca asta fara prezenta lor sau a proprietarului.

Exista o procedura legala prin care as putea face asta fara a genera posibile raspunderi legale ale mele in raport cu proprietarul masinii?

Multumesc.
In Regulamentul Intern este mentionat destul de generic: "În departamentele unde specificul activităților desfășurate presupune asigurarea serviciului timp de 7 zile din 7 in intervalul orar 00.00 – 24.00, angajatorul va stabili un program de lucru optim care să nu contravină prevederilor legale în vigoare, asigurându-se astfel salariaților drepturile fundamentale privind durata muncii, timpul de odihnă zilnic, precum și timpul de odihna săptămânal (48 de ore consecutive de repaus săptămânal).

Dar aici, consider ca aceasta interpretare de "compensare" este foarte importanta. Daca eu ii pot stabili repausul saptamanal in oricare alte doua zile ale saptamanii fara ca acestea sa nu fie considerate in compensare, atunci ii pot suprapune repausul pe sarbatoare legala. In caz contrar nu pot pentru ca i-as compensa o zi lucrata cu o zi in care era deja liber, si nu are sens.
Daca este asa inseamna ca zilele de repaus saptamanal in alte ziledecat sambata si duminica , in compensare, nu se pot stabili in zile de sarbatoare legala. Corect?

Cornel Vasile a scris:

Repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica, este considerat ca fiind repaus in compensare pentru sambata si duminica, conform Reg. Intern.

Buna ziua,

O intrebare aditionala: repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica, este considerat ca fiind repaus in COMPENSARE pentru sambata si duminica, in situatiile in care este prevazut clar prin Regulamentul Intern ca repausul saptamanal in cazul anumitor salariati este in alte zile decat sambata si duminica?


Va explic si de ce intreb asta. Daca cineva are repaus saptamanal sambata si duminica, sa ii muti intr-o saptamana repausul saptamana, chiar si cu acordul acelei persoane, in doua zile din care una este sarbatoare legala, este ca si cum i-ai da liber in COMPENSARE intr-o si in care era deja liber. Daca insa, i se stabileste in avans o alta perioada in care are repaus saptamanal iar una din zile coincide cu o zi de sarbatoare legala, atunci consider ca este justificat, asa cum este justificat si pentru cei care au repaus sambata si duminica si au zile de sarbatoare legala atunci.

Multumesc.
in primul rand, multumesc pentru raspuns.

Prin imbunatatiri, fiind vorba de o curte in oras, inteleg un gazon, un trotuar decent, etc. Nimic care sa aduca neplaceri celuilalt, ba din contr.
Buna ziua,

Sa presupunem, si dau cu drept de exemplu, se achizitioneaza un imobil in coproprietate, la care suprafata totala a terenului este 300mp iar a constructiei 100mp, restul de 200 fiind curte. Casa este cu etaj, unul din proprietari are parterul si celalalt etajul. Pe langa aceasta in acte se mentioneaza ca unul are cota indiviza 250/300 mp si celalalt restul de 50mp.
In aceste conditii, dreptul de folosinta a curtii de 200 mp este considerata egala, invariat de procentul atribuit prin indiviziune? Poate unul din proprietare sa aduca imbunatatiri la curte fara acordul celuilalt?

Daca nu, exista o varianta prin care se poate "parcela" dreptul la folosire in functie de cota?

Multumesc!