sunt si poze in care este evidentiata viteza, dar aceste 4 poze nu au nicio relevanta in cauza, au fost depuse pt sicanarea clientului...
Buna tuturor,
ma confrunt cu o dilema si as dori, daca este cineva care sa se fi intalnit cu aceasta situtie:
- un client a fost surprins de aparatul radar, facand ulterior contestatie. Politia a depus la dosar 11 poze dintre care 4 cu fata clientului meu stationand si discutand cu agentul constatator (evident ca aceste 4 poze nu au relevanta in prezenta cauza fiind o simpla sicanare din partea politiei avand in vedere ca clientul este tanar si conduce o masina scumpa)
- stiu ca acum 2-3 ani s-a introdus un articol prin care se interzicea politiei rutiere sa depuna la dosar poze in care sa apara conducatorul auto ori alte persoane aflate in autovehicul.
Stie cineva care este acest articol sau despre ce act normativ este vorba?
Multumesc anticipat
Pentru infractiunea de trafic de influenta legea prevede pedeapsa cu inchisoare de la 2 la 10 ani, la care se poate adauga un spor.
Chiar daca persoana inculpata nu se prezinta, lipsa acesteia nu constituie un impediment pentru desfasurarea procesului. Sfatul meu este sa isi angazeze un avocat care sa o reprezinte si sa formuleze apararile care se impun. De asemenea, ar fi indicat sa depuna la dosar inscrisuri din care sa reiasa ca ea este angajata in Italia iar acesta constituie motivul pentru care nu se prezinta in instanta, in caz contrar instanta va retine ca se sustrage cu rea-credinta de la urmarirea penala. In cazul in care nu are antecedente si isi va formula aparari, instanta va putea aplica o pedeapsa indreptata spre minim, cu suspendare. De asemenea, va fi obligata la restituirea sumei de bani.
Art. 388 C.pr.pen. " (1) Contestatia in anulare pentru motivele aratate in art. 386 lit. a-c si e poate fi intordusa de catre persoana impotriva careia se face executarea cel mai tarziu in 10 zile de la inceperea executarii, iar de catre celelalte parti in termen de 30 de zile de la data pronuntarii hotararii a carei anulare se cere. (2) Contestatia pentru cazul prevazut in art. 386 lit. d poate fi introdusa oricand"
Art. 389 C.pr.pen. " (1) Contestatia in anulare pentru cazurile prevazute in art. 386 lit. a-c si e se introduce la instanta de recurs care a pronuntat hotararea a carei anulare se cere. (2) Contestatia pentru cazul prevazut in art. 386 lit. d se introduce la instanta la care a ramas definitiva ultima hotarare"
Exista anumite cazuri cand au fost incalcate niste reguli de procedura si se impune trimiterea cauzei spre rejudecare. Trebuie sa vedeti mai intai ce anume invoca inculpatul.
Daca doriti sa va faceti o idee, puteti consulta Codul de procedura penala - art. 385 indice 15 alin 1 teza a 2-a lit c.
Intr-adevar, pentru infractiunea de furt actiunea penala se pune in miscare din oficiu, fara a fi necesara plangerea prealabila, iar retragerea plangerii depuse nu are nicio consecinta juridica asupra cursului procesului penal. Cu toate acestea, daca reusiti sa va intelegeti cu proprietarul bunului furat, acesta isi poate schimba declaratia in fata organelor de politie in sensul ca a fost in eroare cand a apelat 112 intrucat un alt membru al familiei sale ii imprumutase nepotului dvs. bicicleta iar el nu avea cunostinta de acest lucru la momentul respectiv, de exemplu.
Din pacate nu puteti afla continutul dosarului decat la momentul finalizarii cercetarilor, cu ocazia prezentarii materialului de urmarire penala
Daca nu se cunoaste domiciliul din strainatate al martorului atunci instanta va constata imposibilitatea audierii acestuia
Daca va referiti la ce se poate face pe latura penala, aveti posibilitatea de a formula o plangere la parchet sub aspectul savarsirii infractiunii de fals intelectual, aceasta daca ati fost pus sub invinuire sau s-a inceput impotriva dvs. urmarirea penala pentru infractiunea de uz de fals. Insa, daca politia nu s-a sesizat cu privire la aceasta fapta, nu va sfatuiesc sa formulati plangere impotriva angajatorului intrucat din cercetarile care se vor efectua va reiesi faptul ca dvs. v-ati folosit de aceste inscrisuri false si organele de urmarire penala se pot sesiza din oficiu cu privire la fapta savarsita de dvs.
Daca instanta a admis plangerea si considera ca probele existente la dosar sunt suficiente, va retine cauza spre judecare si in acest caz, intimatul va putea uza caile de atac doar dupa pronuntarea sentintei.
Daca plangerea a fost admisa dar instanta a considerat ca se impune trimiterea cauzei spre procuror in vederea redeschiderii urmaririi penale, hotararea judecatorului poate fi atacata cu recurs.