avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate lucutza55

Activitate lucutza55

Răspuns la discuția succesiune
pentru acest raspuns chiar va multumesc.
Răspuns la discuția succesiune
deci raman in acest cerc vicios. de ce nu-mi spuneti dumneavoastra. va rog sa va abtineti ca de raspunsuri vagi ,fara continut , sunt satula. de ce interveniti in discutii daca nu aveti de gand sa ajutati cu plusul de cunostinte pe care le aveti si la care noi, oamenii de rand, nu avem acces.
Răspuns la discuția succesiune
problema nu e de asteptare si de procedura ci ca nu vrea sa fie ea cea care sa completeze prima cererea de transfer iar cea care primeste nu completeaza prima ca nu stie ce si de la cine primeste iar eu nu gasesc nicaieri procedura legala.
Răspuns la discuția succesiune
multumesc pentru raspuns. problema mea este ca notarul meu nu vede asa lucrurile si nici nu imi da dosarul. am constatat ca foarte greu se primeste un dosar de la un alt notariat. am gasit totusi unul care mi-a dat un formular care trebuie completat mai intai de notarul care renunta la dosar cu motivul renuntarii. notarul meu sustine ca procedura este inversa, intai cel care primeste apoi cel care renunta. ma plimb cu hartia si nu reusesc sa fac mai nimic.cum sa fac sa ies din paienjenisul asta.

Răspuns la discuția succesiune
continut gresit: renunt la mostenire
dar pentru ca renuntarea se face dupa termenul legal de un an, trebuia "am renuntat" la mostenire
Discuție succesiune
buna ziua,
o declaratie de renuntare la mostenire data intr-un consulat din afara tarii, dar cu continut gresit, poate fi inlocuita de alta declaratie data in fata unui notar din tara?
Discuție succesiune
detin o cota parte dintr-un teren dar platesc impozit anual pt tot terenul pentru ca sunt singurul proprietar cunoscut . celelalte parti au apartinut unor persoane acum decedate. vreau sa reconstitui istoria acestui teren ca sa ma pot descarca de sarcini. ce sa fac.
Discuție Sediu firma
buna ziua.
o firma de recrutare si plasare personal poate functiona intr-un spatiu destinat birourilor sau trebuie sa functioneze numai in spatiu definit "comercial".
multumesc.
Răspuns la discuția Abuz?
multumesc de raspuns dar nu aceasta era intrebarea. nu este obligatia notarului sa ceara oficial aceste documente omologului sau care le-a emis in urma cu 15 ani.? nu era obligatia lui sa ma anunte la intocmirea precontractului de necesitatea acestor documente? daca nu m-as fi prezentat cu 1 saptamana inainte pt verificare documente nu as fi stiut ca are nevoie de aceste documente si s-ar fi reziliat contractul din vina mea?nnu credeti ca este o cardasie intre notar si clientul sau?
Discuție Abuz?
Buna ziua,
Sunt al 4proprietar al unui bun (balta) pe care l-am obtinut printr-un contract de v/c. Eu vreau sa vand acest bun pentru care am incheiat un precontract la un notar. Peste 10zile se va incheia contractul de v/c dupa 1an..m-am prezentat la notar pt verificare acte iar acesta imi cere sa ma duc in localitatea primului din cei 4proprietari sa solicit din arhiva notarilor actele de provenienta al bunului. Va rog sa-mi spuneti daca e indreptatit sa solicite acest lucru si daca da ce repercursiuni sunt daca nu le pot obtine ele fiind emise in urma cu 15ani. Poate cumparatorul rezilia intelegerea din vina mea si sa ma oblige sa platesc suma din precontract? Nu era obligatia notarului sa ma incunostiinteze de necesitatea acestor acte la momentul inchieierii precontractului? Un bun trecut de 3ori prin mana unui notar cu act de v/c legal inscris in cartea funciara pe numele meu nu este o baza legala pentru incheierea tranzactiei?
Notarl explica ca este o noua reglementare si eu ca proprietar am obligatia obtinerii acestor acte..
Va multumesc anticipat daca veti acorda atentie problemei mele si ma veti lamuri.
Cu stima,
Georgeta bujor
Bucuresti