avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate pyrus

Activitate pyrus

Răspuns la discuția stabilire drepturi salariale
Am in sfarsit raspunsul....se pastreaza salariul de baza si nu se mai acorda indemnizatia de conducere.
Răspuns la discuția stabilire drepturi salariale
da, aveti dreptate, insa partial. Mi se pare ca abordati problema ca pe o incadrare pe o noua functie, cand in realitate este vorba, in opinia mea, de o functie de conducere transformata in executie. Practic, nu se creeaza o noua functie ca sa poata fi salarizata dupa grila institutiei care a preluat, cu atat mai mult cu cat aceasta institutie nu are alte functii publice in plata decat cele salarizate la nivelul celor preluate, care, cf legii si-au pastrat drepturile salariale intacte, chiar daca acestea nu mai coincid cu cele ale grilei aplicabile teoretic institutiei care a preluat. Deci, ar trebui mentinuta salarizarea cu care a venit angajatul si doar retinuta indemnizatia de conducere pt ca instituita preluatoare nu are in plata decat functii de executie salarizate la nivelul celor preluate, desi ele nu se mai regasesc in drila de salarizare a institutiei care a preluat.Uau ....Sper ca am fost coerenta......:D
Răspuns la discuția stabilire drepturi salariale
Ideea este daca functia de executie, de nivel maxim de altfel, pe care a fost trecut functionarul de conducere, poate fi salarizata mai prost ca baza salariala decat functia de executie pe care o avea la momentul preluarii ca baza pentru calcularea indemnizatiei de conducere. Orice functie de conducere are la baza o functie de executie salarizata intr-un anumit mod, la care se adauga indemnizatie de conducere.
In urma preluarii unor structuri in cadrul altei institutii a fost preluat si personalul, de conducere si executie, cu drepturile aferente. Dupa doua luni se reorganizeaza institutia si functionarul public de conducere este anuntat ca i-a fost restructurat postul si va fi trecut pe functie de executie cu acordul sau.
Intrebarea este daca acesta isi mai pastreaza drepturile salariale dobandite, mai putin indemizatia de conducere, la trecerea pe functia publica de executie.
Toate celelte functii publice de executie aflate in plata au un anumit mod de salarizare, pe care il avea si functionarul de conducere, la care se adauga in plus indemnizatia.
Nemaifiind pe functie de conducere, exista riscul ca pe langa indemnizatie sa isi piarda toate celelate drepturi castigate de functionarul public de conducere, sau i se reduce doar indemnizatia de conducere si ramane cu celelalte drepturi ?

multumesc pentru sprijin.
Ideea este ca Y nu a stiut de existenta acestui inscris vechi de aproape un an, nu exista o reclamatie oficiala pentru a proba o eventuala infractiune de vatamare corporala ci acest inscris este utilizat in cadrul unei emisiuni pentru a induce ideea unei presupuse agresiuni, nedovedite si nereclamate. Asa a aflat Y de existenta unui astfel de document. Este ca si cum ma lovesc in cot, fac o vanataie si apoi merg la IML si spun ca m-a agresat o persoana cu care m-am certat in ziua aceea.
In cadrul unei emisiuni televizate de cancan lui X, persoana privata, i s-au adus acuzatii cu implicatii penale, neverificate si nedemonstrate in niciun fel, de catre Y, la influientarea lui Z, care incearca sa il determine astfel pe X sa renunte la emiterea unor pretentii legale asupra unui imobil.

Cum poate fi incadrat juridic aceasta fapta si care sunt modalitatile de o combate, atat impotriva persoanelor care au incercat calomnierea lui X dar si a televiziunii care nu a verificat veridicitatea afirmatiilor sau probarea lor in vreun fel de catre Y si Z si a intrat cu picioarele in viata privata a lui X.
Va rog un sfat pentru situatia urmatoare:

X, membru de familie, cu probleme evidente psihice dar neatestate oficial, merge la IML si declara ca a fost agresata de Y, ruda, fara ca acest lucru sa fie adevarat. In declaratia de la IML, X se foloseste de anumite contuzii obtinute in alt mod decat o altercatie si il acuza pe Y ca ar fi autorul agresiunii.

Cum poate fi combatut acest fapt nereal si calomnios la adresa lui Y? Care sunt posibilitatile legale de anulare a acelui inscris?
1. As vrea sa stiu daca in cazul functionarilor publici concediati in urma restructurarii, acestia pot beneficia de salarii compensatorii si in baza carei legislatii.

2. prevederile contractului colectiv de munca la nivel national pe 2007 -2010 sunt aplicabile si functionarilor publici? ma refer la parte cu concedierile...

3. in cazul in care concedierea s-a facut fara niciun fel de criterii, ci doar pe principiul imi place sau nu persoana, aceasta poate fi contestata in contencios administrativ?

4. situatia familiei monoparentale, cu minor in ingrijire si unic intretinator, trebuie luata in calcul la efectuarea concedierii in cazul functiei publice?

Stiu ca sunt multe intrebari, dar as aprecia tare mult daca ati putea sa ma ajutati cu cateva informatii legate de cele mentionate mai sus.

VA multumesc