avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Activitate cabinet fiscal

Activitate cabinet fiscal

Pentru a raspunde este nevoie de multe precizari:
- persoana fizica sau persoana juridica;
- categoria de venit;
- certificat de rezidenta;
- conventie de evitare a dublei impunerii.
Daca stiti deja cota, se aplica principiul sutei majorate.
Răspuns la discuția contabilitate
Poate fi creanta imobilizata doar daca este o garantie depusa pentru licitatie. Daca licitatia a avut loc si a fost castigata, poarte deveni cheltuiala. Dar contractul nu se inregistreaza, altele sunt documentele ce trebuie inregistrate (facturi).
In functie de speta, suma trebuie sa ajunga pe cheltuieli (o data sau esalonat) daca nu trebuie restituita de cel la care a fost depusa.
Sumele retinute de banca se regasesc in extras.
Exact. OMFP 3055 este armonizat cu Directivele europene. Eliminarea influenteaza deductibilitatea.
Răspuns la discuția modificare pret cu amanuntul
Majorati sau nu, este alegerea dvs. Pretul cu amanuntul include T.V.A. Cert este ca de la 01.01.2010 datorati la buget cota de 24%. De obicei la schimbarea cotei, se face inventar si se aplica noua cota. Acum, depinde si de piata.
Livrarea produselor sau prestarea serviciilor este diferita de incasare. Exigibilitatea a intervenit la data intocmirii facturii. Incasarea numerarului se poate face oricand.
Este o exprimare total neprofesionista ce poate fi oricand contestata. Au ignorat prevederile codului fiscal, codului de procedura fiscala....Modificarea se poate face numai prin lege. Definitia bazei de impunere a fost ignorata, nu putem vorbi de contributii la modificarea codului fiscal. Numai inadvertente!