avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate denisalex43

Activitate denisalex43

Răspuns la discuția Talharie
incadrarea pt talharie este de la 7 ani la 20 ani
dar pt ca tu esti minor se reduce la jumatate adica 3 si 6 luni-10 ani
fiul meu a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pt savarsirea infractiunii de talharie,la data comiterii era minor asa ca eu sunt parte responsabila civilmente.a fost condamnat la 8 ani de inchisoare si la plata despagubirii de 54000 lei impreuna cu mine,eu sunt o femeie singura cu un copil minor in intretinere, momentan nu am nici un venit,nu am propietatii si nimic altceva,deci nu am de unde sa platesc.cepot sa fac in situatia asta?
va multumesc pt raspunsuri.
Discuție noul cod penal
cand intra in vigoare noul cod penal,va rog vreau ceva cat mai concret
fiul meu a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pt savarsirea infractiiuni de talharie,3 talharii,cand s a intamplat era minor,am avut toate caiile de atac si a ramas definitiva.i a fost inlaturat sporul de 1 an.
nu a recunoscut nimik si nu au avut probe decat o simla recunoastere din grup,in dosar a mai fost si un major dar s a disjuns cauza lui.el chiar nu pateste nimic?

va rog spuneti ce pot sa mai fac.pot sa cer rejudecarea dosarului,sau ce alte caii de atac mai am dupa ce a ramas definitiva.pana acum a facut 18 luni de inchisoare

va multumesc anticipat
Răspuns la discuția m am certat cu o vecina
discutia a avut loc pe strada pe care locuim,dar va jur ca nu am luat nici un telefon si nimik altceva,a fost doar un schimb de replici.
nu trebuie sa fiu chemata prin citatie?
acum 3 luni m am certat cu o vecina pentru ca fiul ei avea sa i dea fiului meu 400 ron,aceasta s a dus la sectia de poltie si a mintit ca eu i am luat telefonul fiului ei,jur ca nu este adevarat.am fost chemata la politie si am dat declaratie ,am scris exact cum s a imtamplat,declaratia fiind data la sectorist,acum o saptamana am fost chemat de un politist de la cercetari penale(telefonic)sa ma duc pt complectare la declaratie si nu m am dus.ce pot sa fac ca sa arat ca totul este o minciuna,si oare am sa patesc ceva?va rog sa mi raspundeti deoarece nu mai am liniste,nu mai pot sa dorm noptile.
va multumesc.
Răspuns la discuția restituire de bunuri
toate bunurile erau ale mele nu ale fiului meu si nu au legatura cu fapta lui(o camera video ,un reportofon,13 genti de dama si 44000ron
sunt doua mandate diferite,unul de 6 ani si altul de 8 ani,sunt doua fapte de talhae normal sa plateasca pt ceea ce a facut dae totusi nu vi se pare prea mult?totusi este un copil care a fost influentat de alti mai mari (majori)care nu au fost audiati deoarece fiul meu nu a recunoscut nimik
mentionez ca sunt doua procese diferite ambele sun pentru infractiunea art 211,dar ambele au fost judecate de aceeasi judecatoare,unul in 2008 si al doilea in 2009 in intervel de 7 luni,si la ambele procese fiul meu era minor.
va rog din suflet sa mi spune ti ce mai pot face pentru fiul meu
pe 21 08 2009 a avut loc o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu era suspect de savarsirea infractiunii art 211 si mi au fost confiscate mai multe bunuri si bani ,nimic din aceste bunuri nu au avut legatura cu fapta fiului meu.dosarul a ajuns acum la curtea de apel.cum pot sa mi recuperez bunurile?
va multumesc