avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce caii de atac mai am?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce caii de atac mai am?

fiul meu a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pt savarsirea infractiiuni de talharie,3 talharii,cand s a intamplat era minor,am avut toate caiile de atac si a ramas definitiva.i a fost inlaturat sporul de 1 an.
nu a recunoscut nimik si nu au avut probe decat o simla recunoastere din grup,in dosar a mai fost si un major dar s a disjuns cauza lui.el chiar nu pateste nimic?

va rog spuneti ce pot sa mai fac.pot sa cer rejudecarea dosarului,sau ce alte caii de atac mai am dupa ce a ramas definitiva.pana acum a facut 18 luni de inchisoare

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 11:09, 13 Iulie 2010
este indicat sa vorbiti cu un avocat, care in prealabil sa studieze dosarul........
Daca ati exercitat toate caile de atac in dosarul respectiv, mai puteti doar sesiza CEDO .
Multa bafta!
poate daca ar fi recunoscut ar fi ispasit o pedeapsa mai ca macar cu 2 ani.ati fost la ICCJ?
dupa ce se epuizeaza caile de atac din romania,la maxim 6 luni dupa emiterea sentintei,puteti merge la CEDO.

trebuie sa vada un avocat foarte bun dosarul,deoarece probabil sunt probe solide.

daca ti putea detalia putin...
Eu zic ca ceea ce ati mai putea face este sa vedeti daca nu cumva se incadreaza in cazurile prevazute de art 386 sau ale art 394 CPP ( contestatia in anulare sau cererea de revizuire ) . Insa exercitarea acestor cai extraordinare de atac trebuie sa se circumscrie prevederilor articolelor sus enuntate si ptr aceasta este necesara studierea dosarului de catre un specialist pt a concluziona daca sunt incidente cazurile expuse .
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Diana Ramona, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie lalea_85 lalea_85 ´buna!as dori sa-mi dati si mie un sfat.un var al meu a imprumutat 200 lei(roni)unui \"prieten\"iar acesta a refuzat sa-i returneze.pentru a-si recupera banii ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Neaudiere in recurs, motiv de revizuire? sam bam sam bam Avand in vedere ca in recurs s-a schimbat incadrarea inculpatului, dar acesta desi prezent in sala de judecata nu a fost audiat, cum se poate cere revizuirea ... (vezi toată discuția)