avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie

´buna!as dori sa-mi dati si mie un sfat.un var al meu a imprumutat 200 lei(roni)unui "prieten"iar acesta a refuzat sa-i returneze.pentru a-si recupera banii l-a batut pe acesta(nu exista spitalizare).in urma unui proces a fost acuzat de talharie.s-a predat singur dar nu a recunoscut ca l-ar fi talharit.a primit 5 ani de puscarie pentru aceasta fapta.va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face in acest caz?va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 09:05, 18 Iunie 2010
Apel , apoi recurs impotriva sentintei de condamnare.
Chiar daca varul dvs. nu a recunoscut ca l-a talharit pe ,,prieten", fapta tot talharie este, deoarece implica furt si violenta. Chiar daca este vorba despre bani dati cu imprumut, luarea lor prin intrebuintare de violente , consituie fapta de talharie. recuperarea lor trebuia facuta pe cai legale.
Sentinta este definitiva si irevocabila sau mai trebuie exercitate de caile de atac ?
Dosarul trebuie vazut de un avocat penalist si in functie de cele continute in acesta sa se ia masura care trebuie ,daca mai poate fi luata o astfel de masura
depinde ce probe au fost si ce avocat l-a reprezentat. numai dupa studierea dosarului, un avocat isi da seama daca mai sunt sanse sau nu ca varul dvs sa-si micsoreze pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce caii de atac mai am? denisalex43 denisalex43 fiul meu a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pt savarsirea infractiiuni de talharie,3 talharii,cand s a intamplat era minor,am avut toate caiile de atac si ... (vezi toată discuția)
Problema talharie CtinMarian CtinMarian Talharie savarsita prin agresiune cu leziuni minore. Toata stima, prenumele meu este Marian, din ce motiv am deschis acest subiect: Am fost talharit ... (vezi toată discuția)
Talharie sau abuz de incredere ? latosu latosu Buna seara avocatnet.ro . Am si eu nevoie de niste opinii . Intai va voi povestii pe scurt. Intr-o anumita seara am iesit cu un prieten, care la randul lui a ... (vezi toată discuția)