avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neaudiere in recurs, motiv de revizuire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neaudiere in recurs, motiv de revizuire?

Avand in vedere ca in recurs s-a schimbat incadrarea inculpatului, dar acesta desi prezent in sala de judecata nu a fost audiat, cum se poate cere revizuirea dosarului sau rejudecarea recursului, fiindca acest motiv nu l-am gasit enuntat in cazurile cailor de atac mai sus mentionate. Se poate folosi jurisprudenta CEDO?
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 18:31, 10 Noiembrie 2011
art 386 lit e CPP - contestatie in anulare.
Da, este complicat deoarece a trecut mai bine de un an de la pronuntarea hotararii, cred ca ramane sa astepte hotararea CEDO, deoarece acesta a fost unul din motive, iar apoi sa ceara revizuirea.
CEDO nu cred ca va admite cererea avind in vedere ca exista o cale procedurala interna ce nu a fost exercitata. CEDO nu suplineste procedura interna, ar fi trebuit sa o exercitati.
sesizarea cedo s-a facut pentru mai multe incalcari ale drepturilor, iar aceasta stiu ca nu este conditionata decat de epuizarea cailor de atac ordinare. Daca aveti dreptate, inseamna ca cedo respinge toate cererile fiindca ar putea fi atacate prin caile de atac extraordinare toate hotararile, sau toata lumea ar depasi termenul de 6 luni pentru sesizarea CEDO asteptand o hotarare dintr-o astfel de cale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)
Cai de atac hristo hristo Buna seara, Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie? (vezi toată discuția)
Am dreptul sa intocmesc dosarul pentru cedo? acsa88 acsa88 Doresc sa-mi spuneti daca avand Decizia definitiva a Curtii de Apel (in urma unui recurs cu privire la un litigiu de munca) am dreptul sa intocmesc dosarul ... (vezi toată discuția)