avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Iloredana

Activitate Iloredana

Discuție noul cod penal
stie cineva daca are vreo sansa noul cod penal si daca da cam pe cand ar putea intra in viguare?
Răspuns la discuția executare pedeapsa
S-au efectuat pana acum 12 luni si mai are 3 luni efectuate in 2008 cand a primit acea pedeaspa cu suspendare. Inca o intrebare daca e prin contopire toti cei 7 ani se calculeaza 8 luni la an sau cei 3 ani primiti atunci sunt zi la zi iar numai acestora 4 li se aplica aceasta "regula"?
Răspuns la discuția executare pedeapsa
Eu ma refeream calendaristic in ideea ca din auzite, stiam ca anul de detentie se calculeaza cu 8 luni la an nu 12. E adevarat?
Buna seara, imi poate spune cineva, aproximativ, la o pedeapsa de 7 ani cu executare (complice furt calificat) cat se va face calendaristic? mentionez ca acesti 7 ani sunt alcatuiti dintr-o pedeapsa de 3 ani cu suspendare si una de 4 primita in acel termen de verificare (daca e corecta exprimarea).
Se mai poate face ceva dupa cea fost emisa hotararea judecatoreasca definitiva? A fost facut inainte un recurs, este inregistrat la arhiva, insa tribunalul a trimis definitiva inculpatului fara sa se judece acest recurs. Se mai poate reveni asupra acelei definitive?
Răspuns la discuția Apel neinregistrat
Nu am inteles exact ce este firesc si legal. Si nu stiu exact daca se numeste recurs sau apel, e prima data cand se incearca schimbarea hotararii judecatoresti dupa pronuntare.
Buna ziua,

Este posibil ca dupa emiterea unei hotarari definitive sa se mai revina asupra ei? Persoana in cauza care a primit definitiva are apel inregistrat la arhiva, insa nu s-a judecat si probabil dintr-o eroare s-a emis definitiva. Se mai poate face ceva in acest caz?
Răspuns la discuția Noul cod penal
Cand a fost data aceasta lege? Se mai aplica in momentul de fata, sau s-a aplicat vreodata? Sau nici nu a fost aprobata?
Discuție Noul cod penal
Buna ziua,

As avea o intrebare in legatura cu noul cod penal. Din cate am inteles nu se stie o data exacta cand va fi adoptat, momentan fiind doar in stadiul de aprobare (am vazut ca a fost propus din nou la 1 iulie). Ceea ce ma intereseaza pe mine, daca are cineva idee, odata cu acest nou cod penal daca va fi aprobat se va da si aceea gratiere colectiva? Daca da pana la cati ani de condamnare. Cei recidivisti pot beneficia de aceasta?

Va multumesc!