Ca o anexa a acestui subiect...
Daca incheierea Curtii de Conturi, prin care s-a respins contestatia formulata la decizie (imputare sume bani "necuvenite") a fost atacata la curtea de apel cf. H 130/2010, decizia are in continuare titlu executoriu? Adica, suntem obligati sa emitem decizii de retinere sume pentru angajati pe perioada litigiului? Sau se suspenda titlul executoriu pana la hotararea instantei?
Da, se iau in considerare.
Ordonanta de urgenta 111 din 2010.
ART. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:.....
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
.....
g) au beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului...
As dori sa stiu cati ani de pensie de invaliditate gradul II si III echivaleaza cu un an de munca (luat ca vechime in munca). Sora mea, nascuta in martie 1958 are 17 ani de munca, iar din 1996 pana in 2010 a fost in pensie de invaliditate gr. II, si din 2010 - 2011 gr. III. Conform legii pensiilor, ar trebui sa iasa la pensie in martie 2019, la 61 ani, dar nu stiu daca va avea stagiile de cotizare.
Legea 284 si 285 din 2010 nu prevede in mod expres posibiilitatea promovarii personalului contractual care a absolvit studii superioare de lunga durata. Nefiind nevoie de avizul ANFP, credeti ca aceasta promovare este posibila, prin transformarea functiei?
Infractiunea de trecere frauduloasa a frontierei de stat in 1982 face parte din randul "faptelor penale" aplicabile lg. 221 din 2009? Fratele meu si sotia lui au fost condamnati pentru aceasta infractiune la 1 an si 3 luni inchisoare, din care au executat 3 luni. In prezent sunt cetateni australieni.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.