Buna ziua!Detin o cota parte dintr-o mostenire ,respectiv casa bunicilor,care are mai multi mostenitori.Aceata cota parte am primit-o in urma decesului părinților mei.Mentionez ca de generații nu s-a făcut partajul moștenirii.Parintiii mei si eu(pana la o anumită vârsta) am locuit acolo.Imobilul este o casa cu etaj.Prin înțelegerea bătrânească părinților mei le-a revenit parterul imobilului..Întrebarea mea este:daca ceilalți mostenitori (cei care stau la etaj) ma pot da in judecată ca nu vreau sa mai investesc bani in consolidarea imobilului?Multumesc!
Lucrez la o spalatorie ecologica in functia de agent vanzari, ptr. ca am gasit un loc de munca mai bun, ieri mi-am dat demisia. angajatorul mi-a acceptat-o si mi-a cerut sa efectuez preavizul de 20 de zile legal.astazi cand am ajuns la munca mi-a spus ca azi o sa lucrez la calandru(utilajul unde se calca rufele).intrebarea mea este: daca este legal ca in perioada preavizului, angajatorul sa ma puna sa lucrez cu totul altceva decat incadrarea pe care am avut-o in cadrul societatii.Mentionez ca nu am nici un fel de calificare sau competente in ceea ce priveste folosirea acestor utilaje dintr-o spalatorie. multumesc!
Maine ,ma duc la deschiderea succesiunii ptr. tatal meu.deschiderea se face in termenul legal de 6 luni de la deces.intrebarile mele sunt .
-cat costa deschiderea succesiunii?
- la cat timp de la deschiderea succesiunii, ne cheama notarul ptr. certificatul de mostenitor?
-ce se intampla daca , dupa deschiderea succesiunii o sa fiu plecata din tara si in acest timp ,notarul ne citeaza?
Va rog e urgent ! multumesc!
Buna ziua!Cand avea 6 luni,sotul meu a fost parasit de tatal lui.Ulterior tatal s-a recasatorit.Au tinut legatura pana acum 12 ani(1998),cand relatia dintre ei s-a deteriorat.De atunci nu mai stia nimic de el(ei locuind in orase diferite si indepartate)sau vreo ruda de a tatalui.Asta pana zilele trecute cand printr-o intamplare s-a intalnit cu fratele tatalui sau.Asa a aflat ca tatal lui a murit in aprilie 2010,actuala sotie nevrand sa fie anuntat.La indemnul unchiului s-a hotarat sa se inteseze de situatia lui ca si fiu.Asadar intrebarea noastra este: cum putem afla daca s-a facut succesiunea dupa decesul tatalui (mentionez ca este unicul copil) si ce putem face daca succesiunea s-a facut fara ca sotul meu sa stie?Multumesc!
Acum 12 ani s-a incheiat un act de vanzare-cumparare ptr. un apartament intre o mama si fiul ei,ea declarand la notar ca nu mai are nici un copil.Lucru neadevarat ptr. ca mai avea o fata dintr-o alta casatorie.Intrebarea mea este:daca se mai poate face ceva in legatura cu actul de vanzare -cumparare,daca mai poate fi atacat?
multumesc!