Se poate incheia un contract de prestari servicii(cu un pfa-pentru evidenta contabila)in cazul in care respectivul este si membru al fundatiei?
Multumesc.
Buna sera,
in primul rand,imi cer scuze pentru ora tarzie.
Situatia este urmatoare:
-societate infiintata in decembrie 2010.Nu depune 100 pe trimestru IV.
Depune 101 pana pe 25 februarie.selectez perioada 01.10-31.12 si incerc sa completez "0" in campuri ,insa nu-mi salveaza.O depun in aceasta forma sau trebuie sa -mi preia 0 si gresesc eu undeva?
Daca s-ar putea ,sa-mi dati un raspuns in aceasta noapte ,va raman recunoscatoare.
Multumesc.
Buna ziua,
o practica "des intalnita "la o astfel de activitate este stornarea acelor diferente -actul doveditor fiind acel accept de plata:
1.Diminuati venitul;
2.Diminuati TVA-ul;
3.Inchideti clientul;
O zi buna!
Multumesc pentru raspunsurile prompte.
Buna seara,
vin cu rugamintea ,daca ati putea sa-mi argumentati de la ce varsta(luni) se ia in evidenta la intretinere un bebelus.Este vorba despre o hotarare interna a fiecarei asociatii de proprietari sau este specificat printr-un cadru legal?Va multumesc.O seara buna.
Ceea ce ati expus dumneavoastra din punct de vedere al modului de calcul pentru un salariu "normal"(cu retinerea, sub aspectul necunoasterii modului de calcul al salariului pentru programul amintit mai sus) este corect :211 ore in total :176 normale si 35 ore suplimentare(calculul salariului brut este corect 211 X4,09 +35X4.09;, v-as sugera sa analizati si sporul de noapte daca este cazul).
"La multi ani!"
Scuze pentru greseala gramaticala "aceea".
Buna seara!
Daca mai faceti si inregistrarea 635=447,aveti o cheltuiala dubla(aceasta si acea pe care o faceti cand faceti consumul produselor achizitionate de la unitatea protejata ).Deci ,renuntati la aceasta inregistrare.In spatele centralizatorului cu obligatiile de plata din luna ,anexati factura de la unitatea protejata-dovada a achitarii datoriei pentru fond .Toate cele bune!
Din punct de vedere al impozitului pe venit, tratamentul fiscal depinde de destinatia tichetelor cadou, respectiv:
1. tichetele cadou pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol si pentru cheltuielile de reclama si publicitate sunt considerate:
a) fie venituri sub forma de premii obtinute ca urmare a practicilor comerciale privind promovarea produselor/serviciilor prin publicitate, potrivit legii (pct. 150 liniuta a treia din Normele medologice date in aplicarea Titlului III din Codul fiscal). In aceasta situatie, ele se supun impozitarii la sursa, entitatea care acorda tichetele avand obligatia sa calculeze, sa retina si sa vireze impozitul in cota de 16%, aplicat asupra venitului net (venit brut – 600 lei);
b) fie venituri din alte surse, sub forma tichetelor cadou acordate persoanelor fizice in afara unei relatii generatoare de venituri din salarii (pct. 152 liniuta a saptea din Normele medologice date in aplicarea Titlului III din Codul fiscal). In aceasta situatie, ele se supun impozitarii la sursa, entitatea care acorda tichetele avand obligatia sa calculeze, sa retina si sa vireze impozitul in cota de 16%, aplicat asupra venitului brut.
In ambele situatii, entitatea care acorda tichetele cadou are si obligatia intocmirii si depunerii anuale a formularului 205 „Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit”.
O seara buna!
Factura nu ar trebui sa fie din Bulgaria(doar furnizorul de servicii al agentiei este din Bulgaria). Daca agentie de turism este din Romania si factureaza pachet turistic extern in Bulgaria=nu factureaza TVA.
Ultima afirmatie a colegului referitoare la decl.390 si ROI =corecta.