avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate BABYDOLL

Activitate BABYDOLL

Cum vedeti solutia in urmatoarea speta?
Un condamnat a cerut contopirea a doua sentinte - s.p. 60 si s.p. 120. S-a admis cererea de contopire si i s-a emis un mandat de executare.
Acelasi condamnat a mai fost ulterior condamnat pentru o noua infractiune concurenta ce cele pentru care fusese condamnat prin sentintele de mai sus.
In urma contopirii pedepsei pt noua infractiune si a pedepselor aplicate prin s.p. 60 si s.p. 120 s-a emis un nou mandat de executare , fara insa a se anula mandatul anterior emis in urma primei contopiri.
Condamnatul se afla acum in executarea a doua mandate si a facut o noua cerere de contopire ce a fost calificata de instanta drept contestatie in anulare pe lit d.
Se poate merge pe contestatie in anulare sau cererea trebuia calificata ca si contestatie la executare?
Va multumesc.

Va multumesc.

Am introdus in instanta o actiune pentru recuperarea taxei auto asa cum a fost stabilita prin OUG 50/2008 si s-a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila care obliga paratii la plata sumei reprezentand taxa de poluare.
Desi in actiune am solicitat si plata dobanzii de la data achitarii taxei si pana la restituirea efectiva, acest capat de cerere a fost respins ca neintemeiat intrucat nu am solicitat acesta dobanda in cererea depusa la Finante.
Cum pot recupera in acest moment dobanda aferenta taxei platite , tinand cont si de hotararea CJUE, adica asa cum o solicitasem si eu initial?
Va multumesc anticipat.
Imbunatatirile s-au facut in timpul casatoriei pe parcursul mai multor ani, incepand cu 2008, iar divortul s-a pronuntat anul acesta.
Se poate introduce o actiune in pretentii impotriva fostilor socrii si a fostei sotii, pentru a recupera cheltuielile facute de mine cu imbunatatirile aduse la apartamentul socrilor unde am locuit cu sotia in timpul casatoriei?
Mentionez ca nu am introdus partajul.
Va multumesc.

Buna ziua.
Particip ca loctiitor intr-un birou electoral de circumscriptie si nu sunt sigura in ceea ce priveste sistemul de impozitare a indemnizatiei primite .
Din cate stiam eu avocatii ar trebui sa plateasca doar impozitul de 16% si contributia de 5,5 la CAS, avand in vedere ca noi nu cotizam la sistemul de pensii de stat, ci la Casa de Asigurari a Avocatilor.
Asadar, ar fi aproximativ un procent de 21,5% si nu 32,5% aplicat acestei indemnizatii a membrilor (presedinte, loctiitor) biroului electoral.
Va multumesc.
este vorba despre un copil care s-a nascut dintr-o relatie de concubinaj.
Mama are domiciliul in Olt.
Tatal este apatrid are doar resedinta in Romania, la Iasi si doreste incredintarea minorului.
Copilul locuieste cu tatal in chirie in Dolj.
Competenta teritoriala are judecatoria de la domiciliul paratei sau de la domiciliul minorului care in acest caz ar fi oare in Dolj?
Răspuns la discuția adoptia
Este vorba de art 45 din L 273/2004 republicata care reglementeaza adoptiile internationale si este vorba despre ruda pana la gradul III inclusiv cu copilul.
Numai ca aici era vorba despre un apatrid cu permis de sedere temporara in Romania, care in opinia mea presupune resedinta si nu domiciliul acestuia pe teritoriul tarii noastre.
Asta in conditiile in care adoptia interna presupune domiciliul adoptatorului si al adoptatului, conf. aceleiasi legi.
Problema este ca atatea judete in tara cat raspunsuri diferite cu privire la conditia domiciliului sau resedintei adoptatorului.
Cetatenii strainii pot adopta in Romania daca au domiciliul in tara, pe cand cetatenii romani care nu au domiciliul in Romania nu pot adopta minori romani.
Discuție adoptia
Intrebarea mea este :
apatridul cu statut de refugiat in Romania caruia i s-a eliberat un permis de sedere temporara, poate adopta un copil minor de cetatenie romana?