Buna ziua,
As dori sa stiu care este valabilitatea certificatului prenuptial; am gasit pe site-ul primariei ca este valabil 14 zile de la data eliberarii lui de la medicul de familie. Intrebarea mea este : sunt 14 zile pana la depunerea actelor la Starea Civila sau 14 zile pana la efectuarea casatoriei? (cununia va fi peste 10 zile dupa ce am depus actele)
Buna ziua. In cazul unei persoane angajata receptioner la o pensiune (program angajat = 24 ore lucrate, 72 ore libere), cum se numara zilele de preaviz? Daca cerea este depusa pe 20 mai, se calculeaza 20 zile incepand de la acea data si se iau in considerare si zilele de sambata si duminica? Va multumesc de ajutor
Buna ziua, mamei mele i-au murit ambii parinti si stiu ca acum urmeaza partea cu succesiunea pentru apartamentul care a ramas in urma decesului acestora. Eu impreuna cu viitoarea mea sotie dorim sa cumparam acest apartament; am vorbit cu mama mea, ea a zis ca imi cedeaza jumatatea ei de apartament urmand ca, contravaloarea celeilalte jumatati sa o platim catre fratele ei caruia ii revine cealalta jumatate(precizez ca el este de acord sa o vanda catre noi).
As dori sa stiu daca trebuie facuta intai succesiunea si abia apoi vanzarea-cumpararea apartamentului sau daca se pot face amandoua odata.
In cazul in care ele trebuie facute pe rand, la cat timp dupa deces se poate face succesiunea si cat timp dureaza?
Va multumesc!
Buna seara. Am primit recent coletul care contine semnatura digitala. Vad ca cuprinde un CD, un token,un pin, etc. Care este urmatorul pas pe care trebuie sa il fac? Va multumesc
Din cate stiu, indiviziunea se refera la spatiile comune neimpartite pe cota parte intre persoanele care apar ca si proprietari. In cazul de fata, in act este specificat cati mp detine fiecare apartament din bucatarie. Specific de asemenea ca spatiul comun din care am facut noi bucataria era pe vremuri o spalatorie care era utilizata de catre toti locatarii. Noi am amenajat-o dupa ce am cumparat. Ceilalti locatari nu se folosesc oricum de aceste spatii, nimeni nu a avut nimic importiva sa reamenajam spatiul. Este doar o problema de acte. Probabil ca vom cumpara acest spatiu pe viitor, Deocamdata nu avem acesta posibilitate, de aceea vroiam sa stiu in ce conditii pot sa imi intre in casa vecinii, ca sa nu ma trezesc cu cineva peste mine in casa la un moment dat.
Buna ziua, de curand am achizitionat un apartament la ultimul etaj intr-o casa. Problema este ca, conform actelor, bucataria reprezinta spatiu comun ( fiecare din vecinii mei, in numar de 4, avend o mica parte din aceasta). De asemenea, tot din apartamentul meu se face accesul catre pod( nu exista alta cale de acces iar podul e la nivel cu casa si este tot spatiu comun).
Intrebarea mea este: in ce conditii pot ceilalti vecini sa intre la mine in casa si care sunt dretpurile lor asupra acestor doua spatii? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.