avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Buna ziua. In cazul unei persoane angajata receptioner la o pensiune (program angajat = 24 ore lucrate, 72 ore libere), cum se numara zilele de preaviz? Daca cerea este depusa pe 20 mai, se calculeaza 20 zile incepand de la acea data si se iau in considerare si zilele de sambata si duminica? Va multumesc de ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 19 Mai 2014
Preavizul este de 20 de zile calendaristice sau lucratoare ?
~ Conținut șters la cerere ~
Slavinia a scris:

- este vorba de zile lucratoare.
....

De unde stiri dvs ca sunt zile lucratoare ?

In mesajul initial se face precizarea doar de 20 de zile.
In contract scrie ca sunt 20 zile lucratoare.
In mesajul initial ati mentionat 20 de zile si nu 20 de zile lucratoare. Este o mare diferenta in ceea ce priveste calculul acestui termen.

In speta, zilele de duminica si sambata nu intra in calcul termenului de preaviz.

Daca termenul era in zile calendaristice , atunci aceste zile intra in calculul termenului.

Si intr-un caz si in altul , in calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La calcularea zilelor de preaviz intră și sărbătorile legale?bună ziua. aș vrea să îmi dau demisia luni și nu știu dacă ... LaurLucreția LaurLucreția Bună ziua. Aș vrea să îmi dau demisia luni și nu știu dacă la calcularea zilelor de preaviz intră și sărbătorile legale, adică 1 iunie și ... (vezi toată discuția)
Calcularea zilelor in dreptul comun fethyta fethyta Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la o prevedere din \'Legea privind protectia dobanditorilor cu privire la unele aspecte ale contractelor purtand ... (vezi toată discuția)
Program part time următorul program l-v : 17-20 și sâmbăta: ... LaurLucreția LaurLucreția Program part time Următorul program L-V : 17-20 și sâmbăta: 9-14 cu duminica liberă respectă normele actuale? (vezi toată discuția)