avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate insistenta_67

Activitate insistenta_67

Buna ziua, ne dorim sa deschidem o mica agentie de turism. Suntem obligati sa avem studii de specialitate, scoala de ghizi, etc?
Multumesc
Răspuns la discuția constructie casa
Multumesc pentru raspuns. Deci as putea sa-l rog sa se mai gandeasca?
Răspuns la discuția constructie casa
Casa aceasta va fi pe partea de sud a curtii noastre la 50-90 cm de gard, ne va lua toata lumina. Cu cativa ani in urma a fost o situatie similara pe aceeasi strada cu noi, si persoanele respective regretau ca si-au dat acordul ca vecinii lor sa isi construiasca P+1 (tot pe partea de sud ca si in cazul nostru).
Buna ziua,
Vecinul meu isi construieste casa cu etaj pe locul unde a avut o casa batraneasca fara etaj. Nu a cerut acceptul nostru niciodata, iar intrebarea mea este: exista un temei legal prin care sa-l opresc?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pentru infiintarea unei societati comerciale (srl , srl-d) de catre un cetatean turc, acesta trebuie sa plateasca si/sau costuri suplimentare.
Va multumesc
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cate zile de concediu medical am dreptul sa primesc, avand in vedere faptul ca am luat 90 de zile de la specialist, si 90 de la comisie. ce trebuie sa fac in continuare deoarece problema mea de sanatate inca nu imi permite reluarea activitatii.
Discuție partaj teren
buna ziua,
in 1989 m-am casatorit, si in timpul casatoriei noi am achizitionat (pe numele lui, dar fiind casatoriti se cheama bun comun, nu-i asa?) din banii de la nunta un teren pe care urma sa ne construim o casa. intre timp am divortat, adica in anul 1991. nu am facut niciodata partajul. terenul nu a fost instrainat, fostul sot s-a recasatorit si a construit o casa in care locuieste cu familia. exista o cale legala pentru un partaj dupa atatia ani?
va multumesc.
Discuție succesiune
buna ziua,
tatal meu a decedat in 30.12.2012 in urma lui ramanand doua fete majore si sotia. cum procedam pentru succesiune; mergem la orice notariat? din folclor stiu ca in primele luni dupa deces (nu stiu cate anume) taxa ar fi mult mai mica decat daca mergem cu intarziere. mentionez ca masa succesorala se refera la casa in care locuim.
va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția pensia alimentara
multumesc pentru raspuns. unde fac plangerea penala?
buna ziua, iata despre ce este vorba. judecatoria buftea a stabilit o pensie alimentara de 150 lei/luna pe care fostul meu sot sa o plateasca fetei noastre. fata este studenta in anul I de facultate la zi (la buget); dansul evident ca nu a platit , ba chiar a plecat din tara. a revenit cu cateva zile in urma, pentru o vizita de 2 saptamani si locuieste la fratele lui. am vorbit cu el despre asta, si mi-a ras in nas! pentru recuperarea sumelor restante pot sa merg la politia de pe raza adresei unde este el cazat acum? sau ce am de facut?
va multumesc