avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie casa

Buna ziua,
Vecinul meu isi construieste casa cu etaj pe locul unde a avut o casa batraneasca fara etaj. Nu a cerut acceptul nostru niciodata, iar intrebarea mea este: exista un temei legal prin care sa-l opresc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: insistenta_67 , utilizator 14:57, 31 August 2016
De ce sa opriti dvs. construirea casei cu etaj,va inclaca in vreun fel dreptul dvs. de proprietate?Dati mai multe relatii.
Casa aceasta va fi pe partea de sud a curtii noastre la 50-90 cm de gard, ne va lua toata lumina. Cu cativa ani in urma a fost o situatie similara pe aceeasi strada cu noi, si persoanele respective regretau ca si-au dat acordul ca vecinii lor sa isi construiasca P+1 (tot pe partea de sud ca si in cazul nostru).
Da, din cele prezentate, se pare ca sunt incalcate preved.art.612 NCC.
Multumesc pentru raspuns. Deci as putea sa-l rog sa se mai gandeasca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Umbrire cladire toricelli toricelli Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Case vecini (fosti prieteni) 25Maria23 25Maria23 Avem o constructie in forma de L cu doi proprietari si o curte interioara in care ambele familii au ferestre si balcoane, deci vedere comuna, dar cote diferite ... (vezi toată discuția)
Gard in spatele casei! AlexandraAndreea1 AlexandraAndreea1 Bună ziua. Aş dori să vă adresez o întrebare: Este permisă construirea unui gard în spatele casei luând în considerare faptul că locuinţa este ... (vezi toată discuția)