avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate dana mica

Activitate dana mica

Discuție act aditional
In 2005 am incheiat cu un batran un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.Dupa 5luni la acelasi notar am incheiat un act aditional la contractul anterior,batranul renuntand la dreptul de a fi intretinut,inmormantat,ne mai avand nicio pretentie unii asupra altora.Noi cumparatori am dat ,dupa actul aditional o declaratie ca punem lunar o suma de bani intr-un cont.Ne achitam toate obligatiile fata de batran,facem toate cumparaturile,medicamente,dar nu am trecut banii prin cont.,iar sumele pe care ni le cere sunt din ce in ce mai mari.Sfatuit de cunostiinte,. pe motiv ca bani nu au trecut prin cont batranul vrea sa rezilieze actele.Ce sanse sunt ca actele sa fie anulate,vrea sa aduca drept martor persoana caruia ii promite locuinta?Cum ne putem justifica banii cheltuiti pe mancare,lemne,medicamente?
Am incheiat un act de vanzare cumparare cu o familie de batrani, cu clauza, adica sa locuiasca batranii acolo pana la sfarsitul vietii, eu nu stau cu ei.
Pot batranii sa-mi sparga actul?
Am facut un contract v-c cu uzufruct cu 2 batrani.Am platit 100 mil si am ricat o casa ,cum scrie si in act .Am construit casa fara autorizatie.In act scrie ca au drept doar de uzufruct nu am obligatia de intretinere.Pot sparge actul?
Dacă nu pot demonstra ca am grije de ei in continuare, poate fi atacat actul de v-c
?
Sunt doua proprietati una la oras,alta la tara.La oras act v-c cu clauza intretinere completat cu act aditional de renuntare la clauza.Cand am facut actul aditional in aceiasi zi separat am dat declaratie ca intretinem cei doi batrani.La tara contract v-c cu uzufruct ,casa e construita de noi fara autorizatie
Actele legate de casa din oras :act de v-c cu clauza de intretinere completat de act aditional prin care renunta la clauza si nu pretinde nimic de la noi.La tara act v-c cu uzufruct.Batrana nu este trecuta in actele de la oras casa fiind dinaintea casatoriei lor .Eu si sotul am dat o declaratie separat de actele precizate anterior prin care ii intretinem pe batrani.
Am mai multe acte un contact de v-c cu clauza de intretinere,un act aditional prin care renunta la clauza de intretinere,declaratia mea si a sotului ca intretinem 2 batrani,act de v-c cu uzufruct la tara .
Am incheiat in 2005 cu un batran un act v-c cu clauza de intretinere pentru o casa cu teren.Am renovat casa in totalitate(interior,exterior,acoperis,am construit garaj ,am imprejmuit cu gard de beton de 3m h,toate usile sunt pe telecomanda )Investitia fiind foarte mare l-am convins sa mergem la acelasi notar unde am facut un act aditional prin care a renuntat la clauza de intretinere si inmormantare,in act se precizeaza ca de atunci nu mai avem nicio pretentie uni asupra altora.Dar eu si sotul am dat o declaratie prin care il intretinem pe el si sotia sa ,lunar trebuia sa punem o suma de bani intr-un cont .Sotia nu este trecuta in actele precedente casa era dinaintea casatoriei.Le-am construit o casa la tara.Am intocmit la un alt notar un contact v-c cu uzufruct in care se precizeaza ca noi cumparatorii vom ridica o casa.Dupa ce am terminat terminat casele vor sa sparga actele.Nu avem autorizatie pentru casa de la tara,nu am trecut suma de :(bani cheltuiti prin cont .Avem o parte din chitante,martori,vecini.Pot sparge actele?Inaintea noastra au fost alti tineri,fara acte pe care i-au dat afara,fiicei lor i-au spart actul de intretinere.Vor reusi sa castige daca incepe un proces?
Discuție urgent un sfatI
In ianuarie 2005 am incheiat un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu un batran (67 ani),am platit 660000000 pe casa si teren dar aveam obligatia de intretinere si inmormantare.In august 2005 am mers la notar si am incheiat un act aditional prin care s-a modificat actul anterior in sensul ca:"eu vanzatorul renunt la drepturile mele de a fi intretinut pe tot timpul vietii mele si inmormantat,noi partile contractante nu mai avem niciun fel de pretentie unii asupra celorlalti."Intamplator aflam de la o cunostiinta ca vrea sa sparga actul ,dupa ce am platit bani si chiar mai mult i-am construit casa la tara unde locuieste din 2005.:(