avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate andreigh

Activitate andreigh

Buna ziua,

Am cumparat un apartament si am achitat pretul integral prin transfer bancar in contul si in termenul specificat in contract.
In contract a fost stipulat un pact comisoriu, cum ca actul nu e valabil daca nu platesc la termenul convenit. Am inteles ca vanzatorul trebuie sa dea o declaratie notariala cum ca si-a incasat banii, dar el refuza sa o dea.
Ce pot face? E valabil actul?
Buna ziua,

Vreau sa cumpar un teren + casa. Casa este amplasata chiar pe limita de proprietate - cum pot sa ma asigur ca ea nu intra pe teritoriul vecinului? Cadastrul nu specifica si coordonatele casei, ci doar suprafata ei totala. Este corect un astfel de cadastru?
Răspuns la discuția suspendare cu contract in vigoare
Exact, este un contract pe perioada nedeterminata iar eu prestez servicii (si clientul plateste) doar cand sunt solicitate. Nu exista pret fix pe luna, e un tarif orar care se foloseste in cazul unei cereri din partea clientului.
Referitor la aceste cereri este specificat: "Executantul are obligatia sa furnizeze servicii de consultanta la cerere, dupa ce partile au agreat in prealabil".

Oricum nu prestez serviciul fara o intelegere prealabila, pentru ca pentru orice solicitare trebuie sa ne intelegem la numarul de ore de lucru. Pretul pe ora e fix. Numarul de ore si cererea se specifica intr-o anexa la contract, in cazul in care ne intelegem.

Referitor la reziliere, nu e nicio conditie speciala, doar un numar de zile ca preaviz.
Vreau sa suspend activitatea, dar am un contract cadru in vigoare, cu un client.
Contractul nu produce obligatii nici pentru mine nici pentru client, specifica doar un pret orar si faptul ca desfasor activitatea dupa ce partile au convenit.

Intrebare:
Pot suspenda activitatea inainte sa se rezilieze contractul (asta pentru ca rezilierea are un preaviz destul de mare)?
Am verificat contractul de leasing si este o singura fraza care face referire la partea financiara: se reziliaza contractul daca "utilizatorul se afla in stare de incetare a platilor, insolvabilitate, reorganizare judiciara, faliment, dizolvare, si/sau lichidare potrivit legii"

Din cate inteleg eu asta nu are nicio legatura cu suspendarea, corect?
Multumesc, ma gandeam sa nu fie vreo ilegalitate financiara faptul ca am leasing in timp ce PFA-ul e suspendat.

Cat din partea firmei de leasing, o sa verific daca exista in conractul de leasing vreo clauza.
Dar daca platesc ratele la timp nu vad de ce ar rezilia contractul...
Buna ziua,

Am PFA cu norma de venit, si sunt si platitor de TVA.
Am un contract de leasing facut pe PFA

Doresc sa suspend PFA-ul pentru ca nu mai am activitate.

Pot sa suspend PFA-ul in aceste conditii?

Multumesc