Vreau sa suspend activitatea, dar am un contract cadru in vigoare, cu un client.
Contractul nu produce obligatii nici pentru mine nici pentru client, specifica doar un pret orar si faptul ca desfasor activitatea dupa ce partile au convenit.
Intrebare:
Pot suspenda activitatea inainte sa se rezilieze contractul (asta pentru ca rezilierea are un preaviz destul de mare)?
Hmmm,
As avea nevoie de mai multe informatii despre contractul asta.
Ce clauze sun stipulate in contract in cazul rezilierii si care este modalitatea de lucru ?
Este cumva un contract de colaborare care are o durata determinata iar tu platesti serviciile doar cand le soliciti ? platesti un pret fix luna de luna ?
In principiu se poate suspenda activitatea oricand dar asta nu inlatura raspunderea conform contractului !
Daca poti trimite-mi pe mail o copie dupa respectivul contract sa il studiez putin si ca sa nu ai probleme acopera toate datele de identificare ale colaboratorului tau.
Succes
Exact, este un contract pe perioada nedeterminata iar eu prestez servicii (si clientul plateste) doar cand sunt solicitate. Nu exista pret fix pe luna, e un tarif orar care se foloseste in cazul unei cereri din partea clientului.
Referitor la aceste cereri este specificat: "Executantul are obligatia sa furnizeze servicii de consultanta la cerere, dupa ce partile au agreat in prealabil".
Oricum nu prestez serviciul fara o intelegere prealabila, pentru ca pentru orice solicitare trebuie sa ne intelegem la numarul de ore de lucru. Pretul pe ora e fix. Numarul de ore si cererea se specifica intr-o anexa la contract, in cazul in care ne intelegem.
Referitor la reziliere, nu e nicio conditie speciala, doar un numar de zile ca preaviz.
Daca nu ai clauze de reziliere care sa te oblige la plata anumitor daune sau penalitati poti sa stai linistit deoarece practic contractul ramane fara obiect asa ca este nul de la sine.
Adica clientul iti solicita servicii iar tu nu raspunzi la solicitare. Ceea ce inseamna ca intre voi nu se naste nici un raport juridic in baza contractului. Asa ca poti sa faci rezilierea cu preavizul respectiv si poti si sa suspenzi pentru ca nu este nici o problema.
Daca vrei ma poti contacta si telefonic.
Succes