avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare PFA norma - leasing in derulare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare PFA norma - leasing in derulare

Buna ziua,

Am PFA cu norma de venit, si sunt si platitor de TVA.
Am un contract de leasing facut pe PFA

Doresc sa suspend PFA-ul pentru ca nu mai am activitate.

Pot sa suspend PFA-ul in aceste conditii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigh , utilizator 21:12, 8 Iulie 2010
puteti suspenda PFA dar obligatia de plata a leasingului ramine valabila. In plus, exista riscul ca firma de leasing sa rezilieze contractul si sa intre in posesia obiectului leasingului.
Multumesc, ma gandeam sa nu fie vreo ilegalitate financiara faptul ca am leasing in timp ce PFA-ul e suspendat.

Cat din partea firmei de leasing, o sa verific daca exista in conractul de leasing vreo clauza.
Dar daca platesc ratele la timp nu vad de ce ar rezilia contractul...
Am verificat contractul de leasing si este o singura fraza care face referire la partea financiara: se reziliaza contractul daca "utilizatorul se afla in stare de incetare a platilor, insolvabilitate, reorganizare judiciara, faliment, dizolvare, si/sau lichidare potrivit legii"

Din cate inteleg eu asta nu are nicio legatura cu suspendarea, corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract miha_ac miha_ac bunba ziua, as dori sa stiu si eu daca este legal sa se rezilieze un contract(cumparare produse in rate ), fara sa fie instiintat cumparatorul.acum 3 ani am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing dax665 dax665 Buna ziua, In august 2007, am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism achizitionat pe firma proprie. In acest an, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa: lichidatorul vs. firma leasing nhms nhms Am urmatoarea situatie: Firma mea a intrat in insolventa. La data intrarii aveam 2 rate neplatite catre firma de leasing. Acum sunt in perioada de ... (vezi toată discuția)