avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate sdiana65

Activitate sdiana65

Scuze mi s-a atasat citatul dar nu si textul scris.
La noi in bloc nu s-a constituit asociatia de proprietari , deci avem contracte individuale. Eu am facut cerere de incetare a contractului si nu am primit raspuns. Nu au venit sa incheiem un nou contract prin care sa mi se impuna costurile partilor comune. Debransarea a avut loc conform legilor in vigoare si Societetea Termourban S.A. Oltenita a aprobat-o fara nici o obiectie.
Acum as vrea sa stiu ce mi se poate intampla, cu exceptia penalitatilor pe care mi le calculeaza societatea lunar?
As putea folosi ca argument faptul ca eu anulasem contractul si ca ei nu s-au ingrijit sa incheie un nou contract cu mine, in noile conditii?
Mi-am montat anul trecut centrala termica si odata cu debransarea de la reteau de termoficare am facut o cerere de reziliere a contractului cel aveam cu Societatea Termourban Oltenita. Au trecut 10 luni si nu am primit nici un raspuns de la ei. Macar sa-mi fi spus ca nu pot rezilia eu contractul, sau sa vina sa incheiem un contract nou deoarece se schimbasera datele tehnice. Ar fi trebuit sa vina sa reinventarieze instalatia. Raspuns nu am primit dar primesc facturi pe care inca nu le-am platit.
Ei nu au luat in seama faptul ca eu am cerut incetarea contractului pentru furnizarea de apa calda si caldura dar ei puteau sa-mi opreasca aceste servicii cad se adunau datorii mari in bloc, cu toate ca eram cu platile la zi?
Cand le spuneam ca eu nu am de ce sa fiu pedepsita ei ma puneu sa-mi indrum vecinii sa-si plateasca datoriile si am sa am apa calda si caldura.
Ma intreb:
Contractul meu cu termourban s-o fi reziliat?
Nu aveau obligatia ca in termen de 30 de zile sa-mi dea un raspuns, oricare ar fi fost acela?
Facturile ce vin sun raspunsuri lunare la cererea mea...?
Glumesc, stiu ca acelea sunt costuri pentru parti comune dar consider ca nu sunt corect calculate (la gaz plateam 150 ron iar la parti comune 50 ron). In aceasta situatie suntem 3 familii din bloc.
Răspuns la discuția Incarcare factura apa si canal
Multumesc mult!
Noi nu suntem constituiti in asociatie de proprietari si nici nu avem o sansa ca intreprindem acest lucru. Blocul are o singura scara cu 12 apartamente si pentru ca sunt printre familii si rai platnici ceilalti proprietari refuza constituirea in asociatie. Cu chiu cu vai reusim sa ne strangem la cate o sedinta (cel mult 7 din 12) si cu mari greutati mai putem efectua cate o mica reparatie.
Cred ca am sa convoc o sedinta in care am sa propun ideea sugerata de dvs. (de fapt in raspunsul primit de la Ecoaqua si ei propuneau aceasta idee ca posibil mod de conlucrare cu ei). Am sa fac si acest lucru, cu toate ca nu sunt platita. Ma ingrozeste ideea ca daca nu face nimeni nimic ajungem iarasi sa ni se taie din utilitati.
Sper sa gasesc intelegere!
Răspuns la discuția Incarcare factura apa si canal
Pana in octombrie 2009 plateam foarte mult la pierderi la apa rece cu toate ca la subsol nu avem apa. Am facut o sedinta cu locatarii blocului (nu suntem constituiti in asociatie), am constituit ad-hoc o comisie de citire a apometrelor. in acea seara nu-si mai gaseau toti factura din luna precedenta si nu am putut afla in acea seara unde era problema. Am facut o plangere la asociatia Ecoaqua Oltenita si am cerut un control, iar echipa de verificare a fost formata din incasatoarea firmei, un specialist al firmei si un loctar din bloc. Atunci s-au reglat problemele. 6 luni la rand nu am mai avut pierderi. In aprilie am depistat ca in factra apar iar pierderi si am mers sa verific. Am constatat ca una din familii figura cu un consum pe acea luna de 0 mc (familia este formata din 4 adulti cere nu au lipsit din localitate). Am facut din nou plangere si de data aceasta conducerea societatii i-a luat parte angajatei care trebuie sa faca citirile. Au trecut alte doua luni in care nu am mai inregistrat pierderi si acum cand au adus facturile pentru luna iulie apar iarasi pierderi.
Societatii ii convine situatia. Pe diferentele dintre apometrul general si suma apometrelor individuale incaseaza suma de doua ori. O data cand consumatorii platesc facturile lor si a doua oara cand consumatorul care avea 0 mc intr-o luna ii deschide incasatoarei si aceasta ii citeste indexul. Evident acesta va reprezenta consumul pe 2 sau 3 luni ... depinde cate luni nu a mai fost vizitat de angajata si el nu a dat telefonic indexul.
Ma intreb daca refuz sa platesc cota parte din pierderi, care se distribie proportional cu consumul propriu, ce mi se poate intampla?
Sau ce ar mai trebui facut?
Si eu ma intreb de mult timp de ce in invatamant un profesor care iese la pensie de drept si "se mai descurca" sa gaseasca o catedra (sunt destui ) este platit ca si cand nu s-ar fi schimbat situatia. In acest timp primeste atat pensia cat si salariul ca si cand nu ar fi fost iesit din sistem. Eu as i-as fi platit cu salariu de debutanti. E alegerea lor ca vor sa mai continuie. Si din cauza lor tinerii nu gasesc un loc de munca.
In octombrie 2009 mi-am montat CT parcurgand toti pasii prevazuti de lege. Nu am intampinat greutati nici cu locatarii blocului (nu suntem constituiti in asociatie) nici la societatea de distributie a energiei termice. Dupa debransare am facut o cerere la Termourban pentru rezilierea contractului cu ei deoarece nu mai aveam nevoie de serviciile lor. Nu am primit nici acum raspuns. Nu m-au anuntat nici ca cererea mea nu ar fi legala si nu au venit sa incheiem un nou contract de furnizare servicii deoarece se schimbasera datele care erau in vechiul contract, dar mi-au trimis facturi cu cheltuieli a partilor comune in care costul era o treime din cat plateam eu cu CT in apartament ( si am apartament mare, 106 mp). Trebuie sa va anunt ca in noiembrie 2009 locatarii blocului, in unanimitate, au hotarat sa scoatem caloriferele si tevile de pe casa scarii, fapt acceptat de Termourban, deci aici cota parte ar trebui sa fie 0%. Eu am izolatie cu placi de rigips si vata minerala la toti peretii atat la exterior cat si cei de catre vecini si toate tevile sunt mascate (aceste lucruri a fost trecute in procesul verbal facut de lucratorul de la Termourban can a sigilat apometrul si bransamentul la reteaua veche) si tevile de caldura de la subsol sunt izolate inca de la constructia blocului. Societatea care face calculul consumului de gigacalorii pe apartament (Elsaco) are metodologia de calcul a sumei de plata pentru fiecare apartament la adresa: [ link extern ] .
Tin sa va spun ca Termourban accepta calculul facut de aceasta societate si daca toti locuitorii orasului au facturile intocmite dupa regulile soc. Elsaco am si eu aceleasi drepturi.
Deci, eu am primit facturi din nov. 2009 pana in feb. 2010 pe care nu le-am platit. Ce-i drept nu am primit nici un avertisment dar vreau sa intreb daca ar trebui sa ma tem de ceva urmari. Nu vreau sa platesc deoarece asa as recunoaste vechiul contract pe care l-am reziliat.