avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate oanapop

Activitate oanapop

Răspuns la discuția refuz schimbare sediu social SRL
Va multumesc pentru opinie.
In masura in care aveti cunostinta de o speta similara, imi puteti indica vreo astfel de cauza solutionata, vreo hotarare judecatoreasca? Speta este in curs de solutionare, in faza de cercetare penala si sunt sanse foarte mari de a ajunge mai departe, in instanta. Mi-ar fi de un real folos si sprijinul jurisprudentei; personal am cautat, insa pana acum nu am gasit ceva similar. Este adevarat, consider ca este o incalcare a dreptului de proprietate, insa spetele care le-am gasit nu sunt tocmai similare cu ceea ce am prezentat eu.
Multumesc.
Răspuns la discuția refuz schimbare sediu social SRL
Alta societate nu si-ar fi putut stabili sediul la imobil, fiind vorba de o garsoniera, prin urmare spatiul nu este permisibil.
Este adevarat ca s-ar fi putut uza si de demersurile precizate de Dvs, de fapt exact asta dorea Y, sa "scape de probleme" pe cheltuiala lui Y, situatie neacceptata de cumparatorul de buna credinta X.
Totusi, intrebarea era daca Y poate fi obligat la plata despagubirilor pentru aceasta incalcare a dreptului de proprietate (in toata aceasta perioada X nu a putut inregistra niciun alt sediul de firma la adresa imobilului, nu a putut inchiria imobilului unui alt potential SRL care sa isi stabileasca sediul social la adresa imobilului).
Va multumesc.


Buna ziua. Rog un punct de vedere pentru urmatoarea situatie.
In anul 2006, X cumpara de la Y un imobil, Y declarand in contractul de vanzare cumparare, la notariat, ca nu exista inregistrat sediu social la adresa imobilului. In anul 2009 X descopera falsul in declaratie, respectiv ca exista sediu social inregistrat la adresa imobilului. Ulterior, pana in anul 2009, pe cale amiabila, X ii solicita lui Y sa schimbe sediul social al firmei, exprimand dezacordul pentru mentinerea acestuia. Y nu da curs solicitarii, mai mult, in anul 2010, cu tot dezacordul lui X, Y publica in MOF hotarare AGA pentru suspendare activitate firma pentru o perioada de 3 ani, fara a proceda la schimbarea sediului.
In anul 2011, X formuleaza si depune plangere penala impotriva lui Y pentru situatia mai sus indicata si se constituie parte civila cu o anumita suma, motivand incalcarea dreptului de proprietate, respectiv a unui atribut al dreptului de proprietate - dreptul de dispozitie.
Intrebarea este daca Y poate fi obligat la plata despagubirilor pentru aceasta incalcare a dreptului de proprietate (in toata aceasta perioada X nu a putut inregistra niciun alt sediul de firma la adresa imobilului, nu a putut inchiria imobilului unui alt potential SRL care sa isi stabileasca sediul social la adresa imobilului).
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua.
In urma derularii unui contract, un cumparator care achizitionat marfa a semnat mai multe facturi, cu semnatura diferita. Anumite facturi nu au fost achitate, a fost deschis un litigiu intre parti, litigiu in cursul caruia cumparatorul a aratat ca nu isi recunoaste semnatura de pe facturi.
As vrea sa fac plangere penala impotriva cumparatorului. Ce sanse am? Cum e mai bine sa procedez?
Va multumesc.
Nu s-a gandit nimeni sa faca fals in decalaratii, declarand mai mult decat se realizeaza. Concret, sa zicem ca intr-o luna venitul este de 1500 lei, asta inseamna ca trebuie sa platesti la BB cota minima. Eu intrebam daca, declarand venitul real pot achita nu cota de contributie minima, ci maxima.
Oricum, multumiri pentru raspunsuri.
Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie.
Am inceput de curand cariera de av si urmeaza sa devin mamica in luna martie 2011. Intrucat o perioada am avut incasari modice, am fost nevoita sa platesc la CAA cota minima de contributie.
Intrebarea este, daca spre exemplu, realizez un venit pentru care ar trebui sa platesc cota minima, pot sa platesc cota maxima aferent contributiei CAA. Ma ajuta in situatia asta, tinand cont de faptul ca, cota de contributie efectiv platita joaca un rol important in calculul indemnizatiei de maternitate si CIC?
Va multumesc.

Răspuns la discuția Schimbare nume dupa divort
Aveti amabilitatea sa ma sfatuiti cum sa fac?
Multumesc.
Buna ziua.
O persoana divortata care si-a pastrat numele din timpul casatoriei, ulterior casatoriei, insa acum doreste sa revina la numele avut de dinainte de casatorie, poate obtine schimbarea numelui pe cale administrativa?
Va multumesc.
Răspuns la discuția acord pentru angajare avocat
Adica, in calitate de Presedinte al asociatiei pot angaja avocat? fara nicio alta formalitate? Cine semneaza contractul de asistenta?
Buna ziua.
Va rog sa ma sprijiniti cu raspuns pentru urmatoarele aspecte:
1. Asociatia de proprietari poate angaja un aparator pentru actionarea in judecata a unui restantier, daca nu are hotarare adunare in acest sens? Precizez ca, desi s-au facut convocari pentru adunari, nu se prezinta nimeni de vreo 2 si nu se pot lua hotarari in acest sens.
2. o persoana care ocupa un spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta, dintr-un condominiu, avand asadar cote indivize din proprietatea comuna a blocului, poate fi obligata sa suporte, in raport de cota indiviza, desigur, contravaloarea cheltuielilor de administrare ale asociatiei (de exemplu, cota ce ar reveni din salariul administratorului) ?
Va multumesc.