avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate andrei calud

Activitate andrei calud

Multumesc pentru raspuns, am parcurs Metodologia de Evaluare si n-am gasit nimic concret in legatura cu subiectul.
Multumesc pentru raspuns. Este reglementata prin lege aceasta procedura ? Asta-i nelamurirea mea, caci daca copilul ar veni acasa cu lucrarea iar a doua zi ar duce lucrarea inapoi la scoala pot s-o securizeze pentru cati ani vor.
Nu mi se pare normal ca dupa fiecare lucrare sau teza, sa merg la scoala ca sa cer sa vad lucrarea (cateodata nici timpul nu ne permite si ar fi un deranj in plus pentru cadrul didactic), cand as putea s-o vad acasa fara a mai deranja cadrul didactic.
Multumesc pentru raspuns, dar directorul scolii cunoaste foarte bine cazul ,as face reclamatia doar pentru a urmari calea legala.
Buna ziua,

La scoala unde invata copilul meu, exista o procedura cel putin ciudata dupa opinia mea, si anume :
Noi parintii, nu putem vedea lucrarile de control si tezele copiilor pentru ca nu pot veni cu ele acasa, sunt aduse la clasa date copiilor sa le vada (de multe ori nu au corecturi sau indrumari, astfel incat copilul sa inteleaga unde a gresit si de ce a obtinut nota respectiva) dupa care sunt stranse si oprite la scoala, aceasta procedura da nastere la multe suspiciuni in ceea ce priveste notarea corecta a lucrarilor.
Este legala aceasta procedura ?

Va multumesc !
Buna ziua,

Vreau sa va prezint un caz in care a fost implicat copilul meu in cadrul scolii si va cer deasemeni sfatul pentru a se face dreptate in mod echitabil.
Copilul meu a fost jignit si agresat de catre alt copil fiind nevoit sa se apere, in final s-au batut, am fost chemati in biroul directorului scolii (parintii si copii) si s-a facut o mica ancheta unde celalalt copil a recunoscut ca a provocat conflictul si-au cerut scuze si au promis in fata noastra a parintilor si a directorului scolii ca nu se v-a mai intampla.
.La finalul semestrului am constatat ca, copilul meu are media 8 la purtare (pe buna dreptate, ca sa inteleaga pe viitor ca orice abatere se pedepseste) iar celalalt 10.
Acest fapt mi-a lasat un gust amar mai ales cand copilul meu m-a intrebat de ce numai el a fost pedepsit desi nu el fusese la originea conflictului, ori un cadru didactic care face "dreptate" cu unitati de masura diferite nu cred ca are o conduita morala demna de un cadru didactic.
Nu au trimis instiintare scrisa conform ROFUIP si as putea sa contest scaderea mediei la purtare.
Cum ma sfatuiti sa procedez ?

Va multumesc !
buna ziua!

In perioada 1960-2001 posesia utila nu a fost tulburata, fiind 41 de ani de posesie utila, libera si neviciata (daca se face jonctiunea posesiilor, adica a vanzatorului si a mea).

Va multumesc !!
Răspuns la discuția intabulare teren
Multumesc!

Dar despre terenul care ma intereseaza nu stiu Nr de carte funciara si nici Nr cadastral (iar eu vreau sa verific daca este intabulat) care trebuiesc completate in cererea de informare. Eu am vazut doar planul de amplasare in zona al terenului respectiv ceea ce dovedeste ca are cadastru dar nu stiu daca are si intabulare.
unde pot verifica daca un teren este intabulat?
Buna ziua!

In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv trecandu-l in domeniul privat al primariei moment in care am inceput sa platesc chirie.
Avand in vedere ca vanzatorul avea terenul in folosinta de 30 de ani, iar eu sunt in posesia lui de 20 de ani pot obtine acte de proprietate beneficiind de uzucapiune ?

Va multumesc !