Aceasta lege se aplica daca la data publicarii in MO ma aflam in situatia falimentului personal ?Mentionez ca am fost executata silit si evacuata din locuinta in 2016 de catre un ifn . Am inaintat contestatii la acea executare ,fara rezultate ,
Am inchiriat un imobil pentru desfasurarea activitatii de restaurant.In perioada septembrie-noiembrie am avut unele probleme in achitarea chiriei la timp,acestea rezolvandu-se pe cale amiabila(sau cel putin asa am crezut eu,achitand 80%din datorie restul urmand sa achit pana pe 10.01.cf.ctr.).In momentul de fata am avut niste probleme personale(legate de sanatatea unui membru al familiei) hotarand astfel sa redeschid pe data de 7.01.(cand de altfel am si rezervari)M-am trezit ca proprietarii(profitand de absenta mea),au schimbat butucul nemaipermitand nici unui angajat sa intre in locatie....afirmand faptul ca au reziliat unilateral contractul(eu nefiind anuntata ...)Tot mobilierul cat si actele si alte obiecte au ramas acolo,majoritatea nefiind nici macar proprietatea firmei.
Ce cai legale as putea sa urmez si cum as putea fi despagubita de pagubele produse?
S-a solutionat punanadu-ma pe mine sa platesc integral.Exista decizie de gestiune comuna dar colega nu a fost solicitata in nici un fel.Ce sanse am cu recursul si ce pasi ar trebui urmati?
Colega a fost practic toata perioada cu mine dar a avut contractul de munca incheiat doar cu o luna in urma, inainte de a se intampla incidentul.
Va multumesc pentru sfaturi si astept in continuare.
De la locul de munca au disparut niste obiecte.Am decizie de gestiune comuna .Nu s-a facut expertiza pt stabilirea prejudiciului,totusi am primt solutionare ca fiind eu de vina.Nu inteleg ce s-a intamplat.Care poate fi cauza acestei solutionari?Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ii multumesc anticipat.Sunt disperata ca voi fi pusa sa platesc ceva ce n-am facut.Am fost data in judecata pentru raspundere in actiune patrimoniala.Va rog sa-mi scuzati stangacia in exprimarea juridica dar nu sunt de specialitate si nu am avut legatura cu astfel de probleme.Multumesc inca o data.
Am sesizat itm-ul,si am primit raspuns ,sa ma adresez instantelor judecatoresti.Nu stiu daca pot sa cer si cartea de munca si salariul printr-o singura chemare in judecata.
As dori sa stiu daca pentru a da in judecata firma la care am lucrat .si care din "ordinul patronului" nu mi-a platit salariul pe ultima luna lucrata si refuza sa-mi elibereze cartea de munca,trebuie sa fac doua chemari in judecata separate(una pt.salariu si una pt. cartea de munca)?