avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de chemare in judecata, pt salariu si carnet de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de chemare in judecata, pt salariu si carnet de munca.

As dori sa stiu daca pentru a da in judecata firma la care am lucrat .si care din "ordinul patronului" nu mi-a platit salariul pe ultima luna lucrata si refuza sa-mi elibereze cartea de munca,trebuie sa fac doua chemari in judecata separate(una pt.salariu si una pt. cartea de munca)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 30 August 2010
pentru salariu aveti termen 3 ani sa depuneti actiunea.
pentru carnetul de munca sesizati, in primu rand, i.t.m. .
Am sesizat itm-ul,si am primit raspuns ,sa ma adresez instantelor judecatoresti.Nu stiu daca pot sa cer si cartea de munca si salariul printr-o singura chemare in judecata.
1. Salariul il cereti la Tribunalul din judetul in care dvs. aveti domiciliul.
2. Carnetul de munca il cereti la Judecatoria de care apartine sediul angajatorului.
oanac. a scris:

Am sesizat itm-ul,si am primit raspuns ,sa ma adresez instantelor judecatoresti.Nu stiu daca pot sa cer si cartea de munca si salariul printr-o singura chemare in judecata.

Se pot cere amandoua deodata ... cererea o adresati Tribunalului (capatul principal al cererii de chemare in judecat sa fie obligarea la plata a drepturilor salariale restante).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiderea unitatii fara preaviz,neachitarea drepturilor salariale,calificare dobindita la locul de munca fara a fi operata in carnetul de munca maryabuta maryabuta buna! am si eu mai multe intrebari si daca puteti va rog respectuos sa ma ajutati cu niste sfaturi.eu si sotul meu am lucrat la aceeasi societate timp de 12 ... (vezi toată discuția)
Carte munca joeblack23 joeblack23 Am si eu o problema...7 luni am plecat de la o firma unde aveam carte de munca si ei nu au vrut sa mi-o inapioeze cand am plecat..la o luna distanta m-am ... (vezi toată discuția)
Restante salariale robert_00 robert_00 Buna ziua! Am lucrat la o firma timp de 3 luni si jumatate,cu contract de munca din martie 2014 si pana in iunie 2014,apoi mi-am dat demisia in baza Art.81 ... (vezi toată discuția)