De la locul de munca au disparut niste obiecte.Am decizie de gestiune comuna .Nu s-a facut expertiza pt stabilirea prejudiciului,totusi am primt solutionare ca fiind eu de vina.Nu inteleg ce s-a intamplat.Care poate fi cauza acestei solutionari?Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ii multumesc anticipat.Sunt disperata ca voi fi pusa sa platesc ceva ce n-am facut.Am fost data in judecata pentru raspundere in actiune patrimoniala.Va rog sa-mi scuzati stangacia in exprimarea juridica dar nu sunt de specialitate si nu am avut legatura cu astfel de probleme.Multumesc inca o data.
Angajati un avocat care sa demostreze existenta gestiunii comune. Chemati in judecata alaturi de dvs. si colegii cu care impartiti gestiunea comuna si toate persoanele care aveau acces la obiectele disparute indiferent daca sunt doar colegi sau fac parte din patronat.
1. Litigiul a fost solutionat? ... daca da, care a fost solutia pronuntata de instanta ? ... in cazul in care ati primit hotararea instantei de fons, aveti posibilitatea sa formultai recurs.
2. Legea nr.22/1969 prevede :
Art. 27. - Cînd paguba în gestiune a fost cauzată de gestionar împreună cu alt angajat al unitatii, ei răspund integral, fiecare în măsura în care a contribuit la producerea pagubei.
Dacă nu se poate determina măsura în care fiecare a contribuit la producerea
pagubei, despăgubirea se repartizează între cei în cauză proporţional cu cîştigul
mediu al fiecăruia pe ultimele 3 luni; în cazul pagubei constatate într-o gestiune în
care manipularea bunurilor se face în colectiv de mai mulţi angajaţi sau în schimburi succesive, fără predare de gestiune între schimburi, despăgubirea se repartizează şi proporţional cu timpul lucrat de fiecare, de la ultima inventariere, în gestiunea în care s-a produs paguba.
S-a solutionat punanadu-ma pe mine sa platesc integral.Exista decizie de gestiune comuna dar colega nu a fost solicitata in nici un fel.Ce sanse am cu recursul si ce pasi ar trebui urmati?
Colega a fost practic toata perioada cu mine dar a avut contractul de munca incheiat doar cu o luna in urma, inainte de a se intampla incidentul.
Va multumesc pentru sfaturi si astept in continuare.
Gestiunea
mihcr
Daca nu am semnat o primire in gestiune ni se pot face opriri pe eventualele lipsuri? Noi avem o gestiune in comun si se pare ca la un anumit timp mai dispare ... (vezi toată discuția)