avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestiunea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestiunea

Daca nu am semnat o primire in gestiune ni se pot face opriri pe eventualele lipsuri? Noi avem o gestiune in comun si se pare ca la un anumit timp mai dispare cate ceva si ne impun acoperirea lipsurilor la toti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 30 Iulie 2011
Gestiune comuna, raspundere comuna !
Cind paguba in gestiune a fost cauzata de gestionar impreuna cu alt angajat al amgajatorului, ei raspund integral, fiecare in masura in care a contribuit la producerea pagubei.
Daca nu se poate determina masura in care fiecare a contribuit la producerea pagubei, despagubirea se repartizeaza intre cei in cauza proportional cu cistigul mediu al fiecaruia pe ultimile 3 luni; in cazul pagubei constatate intr-o gestiune in care manipularea bunurilor se face in colectiv de mai multi angajati sau in schimburi succesive, fara predare de gestiune intre schimburi, despagubirea se repartizeaza si proportional cu timpul lucrat de fiecare, de la ultima inventariere, in gestiunea in care s-a produs paguba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire sarcini pentru salariati cu gestiune tyadaria tyadaria Buna seara! angajatorul meu (restaurant/alimentatie publica) mi-a solicitat (eu fiind inspector RUAI) sa introduc in fisele de post atributii privind ... (vezi toată discuția)
Solutionare gresita. oanac. oanac. De la locul de munca au disparut niste obiecte.Am decizie de gestiune comuna .Nu s-a facut expertiza pt stabilirea prejudiciului,totusi am primt solutionare ca ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa mea adelinaflo adelinaflo Daca in cazul in care am avut gestiune si mi-am dat demisia, mi se poate imputa o lipsa constatata la un inventar facut dupa 14 zile, timp in care alti ... (vezi toată discuția)