avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters158031

Activitate ContSters158031

Daca eu fac sau nu onoare robei de avocat,e cea mai mica problema. Este o profesie liberala iar clientul are optiunea de a alege.Altfel se pune insa problema in cazul magistratilor, unde justitiabilul nu are acesta optiune si o eventuala lipsa a acesteia ar avea urmari mult mai grave.... Atentie deci, ai intrat intr-un sistem care te obliga infinit mai mult, simpla cunoastere/intelegere a legilor nu mai este suficienta.
Si totusi,nedemnul purtator de roba iti doreste mult succes in noua cariera si pentru a pune punct subiectului, retrage toate cuvintele care au deranjat.....

Dun.coleg a scris:

Miltiade a scris:

Si iata cum romanasii nostri nu se dezmint nici de aceasta data....decat sa incerce sa lamureasca o problema, mai bine isi etaleaza public "vastele" cunostinte juridice dobandite in doi anisori de "audieri de justitie".

Hai sa fim seriosi, mi-e foarte teama ca o sa incep sa-i dau dreptate unui coleg de-al meu mai batran, care spunea ca mai bine sa faci legile decat sa le cunosti........:stunned:

Sunt si avocat definitiv, pe langa auditor de justitie, daca asta ma legitimeaza cu ceva in fata mariei tale. Dar chiar daca nu as fi fost, cei doi "anisori" nu se pierd dand consultatii pe net la INM. E pacat ca se ajunge sa se spuna ca stiinta de carte reprezinta o "etalare" a cunostintelor. Credeam ca e de dorit ca viitorii si actualii magistrati, ca de altfel si avocatii (consultanti sau nu pe internet), sa fie "la zi" cu toate problemele controversate in materia practicii, care nu sunt putine la numar...Am intrat pe forum pentru ca am doi prieteni foarte buni avocati care sustin examen in noiembrie, si chiar eram bucuros ca am gasit persoane cu un adevarat interes pentru drept aici, dar constat ca exista "printre romanasi" sindromul "capra vecinului". Pacat, cu un astfel de discurs nu faci onoare robei de avocat...

Si iata cum romanasii nostri nu se dezmint nici de aceasta data....decat sa incerce sa lamureasca o problema, mai bine isi etaleaza public "vastele" cunostinte juridice dobandite in doi anisori de "audieri de justitie".

Hai sa fim seriosi, mi-e foarte teama ca o sa incep sa-i dau dreptate unui coleg de-al meu mai batran, care spunea ca mai bine sa faci legile decat sa le cunosti........:stunned:

Acelasi sfat l-am primit si eu de la un prieten, formator inm.Inchideti tratatele si cursurile in biblioteca.J urisprudenta si Codurile!! Atat. Cursurile sunt pentru studenti.:)
Multa bafta, ca succes aveti deja!
Totul e bine, cand se termina cu bine.
Răspuns la discuția Ce implica un dosar penal?
Daca nu ati fost citata pana acum, sunt 2 variante. Ori nu exista niciun dosar penal, ceea ce inclin sa cred, ori se afla in faza de acte premergatoare, nepublica, si oricum nu va va da nimeni nicio relatie.In ceea ce priveste latura penala, eu zic sa stati linistita!
Foarte adevarat.Insa subiectul deschis nu avea nicidecum drept scop indrumarea tinerilor avocati de "a pasi in pantofii" unui avocat celebru.Dimpotriva, ma intrebam daca cei foarte tineri, au deja un proiect propriu in vederea exercitarii profesiei, nu unul imprumutat de la marii "maestrii"..........

In ceea ce priveste ultimul paragraf, cu "zborul in trupa", ma identific in totalitate cu cele scrise......:)

o zi foarte buna
Strangeti probe! Inregistrati convorbirile telefonice,pastrati sms-urile de amenintare si faceti o plangere la politie.
Sfatul meu este sa schimbati avocatii. Daca cu 2 avocati angajati in cauza, nu sunteti inca lamurit, ceva nu merge si in astfel de cauze este nevoie de comunicare, nu numai de strategii.....

Asa este. Sunt unii avocati romani care i-au depasit de mult pe confratii lor din C.E. Tocmai de aceea am deschis acest subiect, sunt cativa avocati/societati de avocatura care au luat un start fulminant si desigur sunt greu de ajuns din urma.Intrebarea era alta. Ce ne dorim de fapt si daca stim cum sa actionam in consecinta.Fara definitii sablon de genul, multa munca,talent,vocatie,noroc,samd....
Sunt curios daca in afara de planul de invatat pentru definitivat, aveti si un plan pentru ce va urma dupa, in profesia de avocat.....Ar fi interesant sa aflam de la cei in cauza, ce ii motiveaza si ce planuri de viitor si-au facut in legatura cu profesia. Din postura de avocat definitiv,bineinteles....

Cei care sunt prea concentrati cu invatatul pot raspunde si dupa examen... Succes!