In anul 2007 am lucrat cu contract de munca pana in luna septembrie .In cele trei luni ramase octombrie, noiembrie si decembrie nu am avut un contract de munca incasand dintr-un contract de mandat "broker de pensii private" 5000 ron venit brut.Cum se calculeaza cas pentru aceste luni? Se poate sa nu platesc cas pentru aceasta perioada?
Daca intr-un contract de mandat autentic, sunt trecuti ca beneficiari cei doi soti "atat impreuna cat si separat" mai poate fi folosit acest contract de mandat de catre mandatar din momentul decesului unuia dintre soti?
Doresc sa cumpar o masina de la o firma. Masina este fabricata in 2005, a fost in leasing si la terminarea contractului de leasing, a fost cumparata de firma care o folosea si de la care eu doresc sa o cumpar.Trebuie platita vreo taxa de poluare pentru aceasta masina?
Doresc sa fac transferul de proprietate a unui apartament, catre unicul mostenitor. Care ar fi cea mai buna varianta de acte ce trebuie semnate, pentru ca acestea sa nu poata fi atacate de eventualii creditori? in acest moment nu este niciun litigiu, dar se preconizeaza unul si doresc sa-mi protejej bunul.
Lucrez intr-o institutie bugetara si dupa cum se cunoaste am fost"premiati"cu --25%.La noi in institutie calculul salariului se facea de obicei din veniturile pe ultima luna.Fiind un salariu fix nu ne deranja acest lucru,dar dupa aplicarea legii cu scaderea salariului ne avantajeaza calculul retributiei pe ultimile 12 luni.In cazul ca se va proceda la calculul concediului lund in calcul tot veniturile din ultima luna exista o cale legala de a ataca schimba acest lucru?
Lucrez intr-o unitate de invatamant, in functia de administrator.In momentul angajarii, aveam studii medii si am fost retribuit comform studiilor. Dupa absolvirea studilor superioare, directorul administrativ, refuza trecerea pe o alta treapta de salarizare.Prin lege, exista numai anumite facultati care sunt compatibile cu postul de "administrator cu studii superioare" intr-o unitate de invatamant? Mentionez ca, am absolvit facultatea de psihologie.
La decesul mandantului, mostenitorii au notificat mandatarul,(la cererea facuta de acesta prin telefon), predandu-i o copie dupa certificatul de deces si o copie dupa certificatul de mostenitor. Prin aceasta notificare, se considera ca sunt de acord ca mandatul sa continue? Mandatarul il mai poate reprezenta pe mandant sau pe mostenitorii acestuia, dupa trimiterea notificarii?
Cine trebuie sa preia initiativa pentru incheierea unui alt contract de mandat?
In contractul de prestari servicii este stipulata cluza "mostenitorii preiau obligatiile din acest contract". Tinand cont ca,incetarea mandatului prin moartea mandantului, nu este imperativa, se poate considera ca acest contract de mandat incheiat la notariat,(subsidiar celui de prestari servicii) este in continuare valabil avand aceiasi putere de act autentic ca inainte de moartea mandantului?