avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate vivi.sarbu

Activitate vivi.sarbu

In urma demisiei administratorului gradinitei postul (jumatate de norma)s-a blocat si aprovizionarea cu alimentele necesare pregatirii hranei copiilor(activitate vitala) nu mai are cine sa o faca.
La gadinita exista un post tot cu jumatate de norma de spalatoreasa,activitate mai putin importanta, pe care functioneaza o persoana pensionata, care nu are studiile necesare pentru a fi administrator.
S-ar putea schimba statutul celor doua posturi intre ele, respectiv sa se deblocheze postul de administrator in dauna celui de spalatoreasa?
Multumesc!
Răspuns la discuția Taxa poluare 2010
Multumesc! acum stiu....
Am calculat si suma e mai mare! Se pare ca nu s-a diminuat!
Am folosit calculatorul: taxa de poluare 2012.
In 2010 masina era doar EURO 4.
Am cumparat o masina noua, din Romania (reprezentanta) in 2010, am platit la trezorerie taza de poluare. Referitor la restituirea taxei de poluare, pentru acest an nu am gasit nimic. Sau nu exista?
As dorii sa ma lamureasca un cunoscator al situatiei. (Ex: la cerere, in instanta, de buna voie?)
Răspuns la discuția Caldura
Daca acel de care va plangeti s-a debransat legal, dumneavoastra niciodata nu o sa puteti avea pretentii in instanta sau in discutii cu acel vecin



Asta am inteles. Nu am inteles de ce vecinul cheltuieste mai mult decat: O (zero).
Eu care locuiesc la etaj superior, produc oficial caldura (alternativa la termoficarea centralizata), nu am cum sa-l incurc/deranjez pe vecinul "de jos", care are in apartament temperatura exterioara + cateva grade cedate de alti vecini.
Raman la ideea de a studia problema pusa de adriantot. Adica trebuie sau nu, sa mentina in apartament o temperatura decenta.


Răspuns la discuția Caldura
Multumesc. Am sa caut acea clauza/prevedere din documentatia de debransare (astfel o sa vad cum se "rezolva " problema intr-un oras mic). Daca o gasesc, o sa urmeze o discutie, cred amiabila, cu speranta ca vecinu` sa nu fi urmarit acest forum!
Referitor la semnatura (acordul vecinilor) e mai greu. Fostul proprietar, acum 7 ani probabil a semnat, dupa care, mi-a vandut apartamentul!
Ca fapt divers: am debransat si eu apartamentul, produc caldura, dar nu stiu pe cine incalzesc, pt. ca e la etajul 4 (ultimul).
Răspuns la discuția Caldura
Am intrebat constuctori de meserie, care mi-au confirmat ca pentru cazurile mentionate: apartament la parter sau deasupra unui gol - uscatorie, ghena, intrare in imobil-pe vremuri incalzita-, izolatia termica este diferita.
Ce ma deranjeaza? Evident cheltuielile in plus. Daca pentru tevile calde care trec prin apartamente debransate si cica "transfera" caldura s-a gasit o solutie, eu de ce sa am o pardosea permanent rece, situatie necalculata de proiectant?
Mai concret: cand se solicita semnaturile vecinului pt. debransare, toti promit ca au in vedere incalzire alternativa, dar......
Răspuns la discuția Caldura
Amendati era intre ghilimele.
Discuție Caldura
As dori sa stiu, daca pot sa-l "amendez" pe vecinul de la etajul inferior, pentru ca, de mai multi ani a lasat apartamentul gol, debransat de la incalzirea centralizata.
Din cate stiu, apartamentele de la etaj, nu au o izolatie a planseului adecvata acestei situatii. Din aceasta cauza eu trebuie sa compensez confortul termic. Copiii mai stau (se joaca) si pe jos.
Sunt convins, ca cei de la parter, o duc mai bine datorita tevilor (calde) din subsol.
Am inteles. O sa studiez si varianta cu codul fiscal. Ar trebui sa fie pe net?
Parca are un limbaj de lemn: EX. -mijloc de transport-, -destinate transportului de pasageri sau bunuri- , - data punerii in functiune-; asta nu pare sa fie un simplu automobil!
La deplasari nu ma bag, pentru ca rodajul mai nou se face fara km.
La lit. b)/1. rezulta o chestie interesanta:
-daca de la iesirea din fabrica, sau urcarea pe tren sau trailer cu motorul pornit (pus in functiune) si pana am cumparat "mijlocul de transport", au trecut 6 luni?
Trebuie sa verific traseul: Korea, Polonia, Ungaria, depozit, reprezentanta X-( .
Multumesc.
Si totusi exista Ordinul M A I 1501/13-11-2006 privind procedura inmatricularii.......
La cap.1, art. 4, (1) nu se face diferenta intre inmatriculare si autorizarea provizorie, considerandu-se efectuate, de la data inscrierii in registrul de evidenta a VEHICULELOR INMATRICULATE, respectiv in evidenta M A I.
La al.(2) scrie ca se elibereaza actul respectiv.
Neintelegerea mea porneste de la faptul ca, in acele 30 de zile (cu numere rosii), avand aceleasi drepturi cu vehiculul `inmatriculat`, la calculul taxei de poluare, masina este considerata noua, deci fara acea reducere de la rubrica < vechime mai putin de o luna.
Revenind la Ordinul 1501/2006, nu inteleg de ce numerele rosii nu au importanta, masina fiind inregistrata, ruleaza pe drumuri publice...(si daca vreau sa o vand, precis nu mai e noua).
Am vazut formula de calcul pe calculatorul trezoreriei, difera un lucru fata de cele gasite pe internet: pe cele publice apare - vechime masina, iar la trezorerie apare - data primei inmatriculari.
De ce au mai pus in anexa si rubrica < luna?