avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Activitate buna

Activitate buna

Răspuns la discuția hotarare judecatoreasca
alpinltd a scris:

Dupa ce hotararea judecatoreasca ramane definitiva , mergeti la arhiva judecatoriei/Tribunalului si solicitati hotararea.
Daca se specifica "Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare" cum trebuie procedat?
Răspuns la discuția hotarare judecatoreasca
simonette12 a scris:

Hotararile civile se redacteaza in 30 de zile de la pronuntare, iar ulterior sunt comunicate partilor.
De la data comunicarii va curge termenul de recurs de 15 zile.
Daca nici una dintre parti nu va formula recurs in termenul aratat mai sus, dupa expirarea acestuia, puteti formula cerere pentru legalizarea sentintei si investirea acesteia cu formula executorie dupa caz.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua, am avut un proces de uzucapiune in urma caruia judecatoria a constat dreptul de proprietate asupra imobilului teren dobândit prin uzucapiune conform expertizei topometrice întocmite de către expertul desemnat de judecatorie. Intrebarea mea este cum intru in posesia hotararii judecatoresti? Prin intermediul avocatului? Prin posta? Ce pasi trebuie sa urmez acum? Va multumesc anticipat. La revedere.
Discuție acte necesare
Buna seara,
Ce acte ar trebui incheiate pentru a dovedi pe parcursul anilor ca am cedat vecinului 1m teren de pe hotar (ce scria in invoiala pe care acesta a avut-o cu fostul proprietar al terenului meu) si nu se va mai ridica cu pretentii in viitor deschizand o actiune judecatoreasca, eu neavand niciun fel de dovada ca i-am cedat benevol terenul si cauza s-a incheiat? Suntem in curs de obtinere cadastru! Multumesc.
Buna ziua,
Intre mine si vecinul meu, casa dumnealui este hotar la mine in curte, dansul are o invoiala eliberata cu 27 de ani in urma de vechiul proprietar al meu, pentru care m-a actionat in judecata, la primul termen eu, benevol si nesilita de nimeni, i-am cedat o suprafata de 1 m de la cladire, in curtea mea(in total 15 m) prezentand in instanta o schita - Plan de situatie - care ne-a folosit la cadastru si mie si dumnealui.
Intrebarea mea este cum dovedesc pe parcursul anilor ca i-am cedat ce scria in invoiala si nu se va mai ridica cu pretentii in viitor deschizand o alta actiune, eu neavand niciun fel de dovada ca i-am cedat benevol terenul si cauza s-a incheiat?
Discuție uzucapiune
Detin din 1990 teren + casa - limitele de hotar specificate in act corespund cu realitatea de pe teren. In acte 363 mp, pe teren 549 mp, eroare calcul perimetru. Uzucapiune pentru 186 mp. Posed aceasta proprietate de 20 de ani. Doresc sa stiu daca pot obtine uzucapiune pe cei 186 mp.
Discuție uzucapiune
Detin teren + casa cu limitele de hotar specificate in act care corespund cu realitatea de pe teren. In acte 363 mp, pe teren 549 mp, eroare calcul perimetru. Uzucapiune pentru 186 mp. Dovedesc cu acte si martori posesia netulburata a intregii suprafete de peste 30 ani cu posesia jonctiunilor respective. Posed aceasta proprietate de 20 de ani si doresc sa stiu daca pot obtine uzucapiune pe cei 186 mp.