Avand in vedere ca singura avere ramasa in urma matusii este acest teren agricol pot cumpara universalitatea.
Ce implica aceasta practic?Trebuie sa ma prezint eu pt.dezbaterea succesiunii ?Mai e necesara dezbaterea succesiunii pt intabulare sau e suficient actul de vanzare cumparare a mostenirii?Pot face acest lucru dapa 3 ani de la deces si verisoara mea nu a depus in decurs de un an acceptarea mostenirii?Stiu ca vanzarea reprezinta un act de acceptare tacita a mostenirii de catre verisoara mea.
Am pus acesta intrebare in sensul simplificarii procedurilor de intabulare a intregii parcele de pamant.
Am citit paragrafele din NCC referitoare la vanzarea mostenirii dar nu stiu practic pasii de urmat.Va rog sa ma ajutati.
cu multumiri
Scuze, poate mesajul meu nu a fost suficient de explicit.
In urma prezumtivei cumpararii a dreptului la mostenire a verisoarei , am obligatia legala de a intabula ceea ce am dobandit .Intrebarea mea este: pt. intabulare trebuie sa ma prezint la dezbaterea succesiunii in locu lverisoarei sau e suficient actul de vanzare -cumparare a dreptului la mostenire a verisoarei?
Exista si posibilitatea de a deschide eu succesiunea si a prezenta inscris notarial de neacceptarea mostenirii de catre verisoara si cei doi copii ai ei?(dar e mai complicat intrucat locuim in orase indepartate de locul decesului matusii )
cu multumiri
[edit emoticon accidental]
doresc sa cumpar drepturile succesorale sau la mostenire ale verisoarei...
Doresc sa cumpar dreptul la mostenirea ramasa in urma decesului matusii mele de la singurul ei mostenitor direct verisoara mea.Este vorba de un titlu de coproprietate pentru doua parcele de pamant. Celalat coproprietar sunt eu prin certificat de mostenitor dupa mama mea.Sucesiunea nu a fost deschisa matusa a decedat acum 3 ani.
Va inrteb, trebuie sa se dezbata sucesiunea pt a putea intabula parcelele, sau e suficient actul de cumparare.
In anul1974 ,mi-a fost donata casa bunicilor mei materni.Donatia a fost facuta dupa moartea bunicului,si dezbaterea sucesiunii dupa bunic .Bunicul meu a decedat in 1967 iar bunica in anul1975.Donatorii au fost bunica ,mama si sora mamei ,adica mostenitoarele casei.Casa a fost intabulata dupa donatie pe numele meu.
Acum doresc sa vand casa ,iar potentialii cumparatori doresc sa faca un credit ipotecar pt.cumparare de locuinta.
Banca solicita declaratie de neatacare a donatiei de la mostenitorii matusii mele,(atat sora mamei cat si mama mea sunt decedate),acte de provenienta a casei din vremea cand a fost ea construita de bunicul meu 1937,actul de succesiune dupa decesul bunicului si probabil urmeaxa si alte solicitari......
Va rog sa ma lamuriti daca de 39 de ani nu a atacat nimeni dreptul meu de proprietate asuptra aceastei case ,se mai poate ataca de cineva acum?
Sunt necesare toate actele solicitate? Din punct de vedere legal ce acte necesita o astfel de vanzare?
Cu multumiri anticipate
Scuzati-ma dar imobilul este in proprietatea mamei 50% si este imobilul unde are domiciliul,imobilul are si teren aferent,curte si gradina in afara de asta mama mai detine si alte terenuri in proprietate daca puteti sa-mi raspundeti daca beneficiaza de scutire de impozit in ce cuantum si incepand cu ce data .Handicapul e accentuat.
In primul rand multumesc celor catre o sa-mi raspunda.Mama mea are gradul de handicap avansat ,din luna iulie 2010,de ce facilitati si scutiri de taxe beneficiaza si de la ce data? Casa de domiciliu a mamei este proprietatea ei si a fiului meu in proportie de 50% fiecare.{in urma decesului tatalui meu eu si mama mea am renuntat la succesiune in favoarea fiului meu},in acest caz ,mai beneficiaza de scutirea de impozit?Mai sunt si alte inlesniri?
cu multumiri anticipate
Multumessc pt. raspuns
E firesc si normal sa am datoria sa-mi intretin si ingrijesc parintii si copilul proptriu .Dar cum dobandesc cu acte calitatea de unic intretinator de familie .Aceasta sintagma de" unic intretinator de familie "este o formulare juridica? cum este statutata legal familia formata din mine , mama mea vaduva (eu sunt unicul ei copil) si copilul meu ?
Am revenit pt.ca acesta este intrbarea mea :ce este din punct de vedere juridic si cum se dodandeste calitatea de unic intretinator de familie in situatia expusa?
buna ziua
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:eu si sotul meu avem fiecare din casatoriile anterioare cate un copil si parinti care trebuiesc itretinuti de noi:am convenit ca fiecare sa-si intretina copilul si parintii proprii,din veniturile proprii astfel fiecare din noi devine unic intretinator de familie pt familia din care provine asta este in realitate INTREBARE:cum putem legal sa statutam acest lucru.Este suficienta o declatie pe propria raspunere sau/si cu martori la un notar?
cu multumiri