avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate angusus

Activitate angusus

pantera20 a scris:

Buna ziua. Intrebare. Daca am contracte exclusiv cu firme extracomunitare in domeniul serviciilor IT, este convenabil sa deschid un offshore cu cont de banca in aceeasi jurisdictie? Cum vi se pare Belize ca si jurisdictie?
Multumesc


In general se recomanda ca jurisidictia de incorporare a firmei sa fie diferita de cea folosita pentru deschioderea contului (a se vedea cazul Ciprului), IBC-urile fondate in Belize sau Seychelles sunt similare ca si structura/organizare etc
poana49 a scris:

Buna, crezi ca mi-ai putea da mai multe informatii despre experienta ta cu banca Rietumu din Letonia? contul bancar l-ai deschis aici in Romania prin reprezentanta de aici?

Experienta mea cu Rietumu a fost una nefericita...una am vorbit si alta s-a facut, deschiderea contului a durat foarte mult si a fost mult mai costisitioare decat a fost preconizata.
Trecand peste aceste aspecte, la mine au fost probleme de functionare a internet bankingului, 3 saptamani nu mi-am putut accesa contul din cauza ca Token-ul s-a blocat, iar reprezentanta de aici nu a putut sa ma ajute in niciun fel...nu este problema ei.

Dupa 2 luni mi-au blocat cardul deorece am avut retrageri de numerar de 6500 de euro in 4 zile, iar acest lucru a parut foarte suspect bancii .. desi initial mi-au spus ca pot retrage 3000 de euro/zi....
nu as mai lucra cu aceasta banca.

Am sa imi permit sa iti comentez pe scurt afirmatiile, si tragi singura concluzia daca merita sau nu un cont bancar la Rietumu.
Legat de faptul ca banca are un birou reprezentativ la Bucuresti...tu spui ca este un mare avantaj. Eu spun ca faptul in sine reprezinta cel MAI MARE DEZAVANTAJ! Rietumu Banka din Letonia avea un birou reprezentativ si in Chisinau. In 2005, in baza unei sesizari cu privire la anumite tranzactii suspecte si pe baza informatiilor ca anumite oficialitati din Moldova si-ar fi deschis firme offshore si conturi la acesta banca, procurorii moldoveni au emis un mandat de perchezitie pentru biroul Rietumu din Chisinau, iar in urma descinderilor avute la sediul acestei reprezentante au fost confiscate toate documentele, registrele, calculatoarele, extrasele de cont...absolut tot. Rezultatul? Toate deschiderile de cont ce au avut loc prin biroul Rietumu Banka din Chisinau au devenit publice! Date, numere de cont, imputerniciti, datele de identificare ale companiilor offshore ce si-au depus dosarele de deschidere de cont la reprezentantul Rietumu, personalitati din viata politica etc , toate aceste informatii au fost extrase din documentele gasite la fata locului...a fost un scandal urias la acea vreme in Moldova, reprezentantul Rietumu a fost retinut, iar banca letoneza a comis o gafa uriasa tinand practic in acel birou datele de identificare ale clientilor sai.
Asa ca, eu consider ca merita sa iti deschizi cont bancar la o banca cat mai indepartata, nu la una care are birouri in Romania...si in niciuncaz la Rietumu, care pe langa tarifele exagerate impuse clientilor din afara Letoniei (apropos, vezi ca are tarife diferentiate pentru clientii din afara Letoniei, mai mari cu 50%!) are si grave probleme cu pastrarea datelor cu caracter personal.
Acum...legat de reprezentanta Rietumu la Bucuresti, cred ca vorbim de doamna Alina Sulaeva, corect? Vorbesc din postura de fost client al danseia. Din pacate atunci cand am avut nesansa sa mi se blocheze tokenul oferit de Rietumu Banka , rugand sa urgentam eliberarea unui alt token nou, dansa m-a intrebat sarcastic: "dar nu ati dori Dvs sa va platesc si biletul de avion pana la Riga?"..iar inlocuirea dispozitivului buclucas a durat fix 3 saptamani... Prezenta agreabila, tinuta exceptionala, pacat insa ca minte de ingheata apele...iti baga in fata sintagma "Letonia si-a negociat secretul bancar la momentul aderarii la U.E, datoria externa a Letoniei este 0, Letonia rules!"
Situatia insa sta in felul urmator:
Letonia si-a negociat secretul bancar la momentul aderarii la U.E in 2004..DAR intre timp avem o serie de modificari legislative la nivel european iar ultima , si cea mai importanta Directiva UE privind cooperarea administrativă va intra în vigoare în 2013!
pentru detalii poti citi [ link extern ]
Practic, tendinta la nivel european este de a calca in picioare si ultimele idei de secret bancar,
iar la acest moment, dupa ce s-a intamplat in Cipru, si dupa ultimele modificari legislative, nu stiu cine si in ce context ar mai apela la serviciile unei banci din Europa!
Tu practic crezi ca daca la biroul Rietumu Banka din Bucuresti se intampla o situatie similara cu cea de la reprezentanta lor din Moldova - descrisa mai sus-, Doamna Alina Sulaeva va invoca secretul bancar negociat de Letonia in 2004?!
Avem in Europa atatea acorduri privind schimbul de informatii financiare, avem FATCA semnat cu IRS de catre toate bancile europene, incat daca vrei intr-adevar un cont bancar offshore -asa cum specifici in titlul postarii- iti recomand banci EXTRA-COMUNITARE!

Daca totusi, din motive obiective doresti un cont in Letonia iti recomand cu toata caldura ABLV BANK, am lucrat doi ani cu ei si nu am niciun repros.
Avocatul tau deja ti-a explicat situatia intr-un mod cat se poate de corect.. Odata ce documentele (inteleg ca vorbim de o copie legalizata dupa actele companiei??) au fost legalizate cu apostila in tara de emitere, aceste copii NU MAI POT FI MODIFICATE CU "PIXUL" :D, odata ce au fost alterate se considera a fi doar niste banale falsuri, care odata depistate vor atrage raspunderea atat a celui care a modificat copia legalizata cat si a ta, daca vei hotara sa te folosesti de aceste documente. Cat ti s-a cerut pe aceasta firma din Seychelles?
Carmino_pic a scris:


angusus a scris:

Pai consultanta se mai si plateste... nu prea stiu daca scapati doar cu o bere :))
Glumesc, cum vi s-a spus si mai sus, este perfect legal sa detineti o astfel de firma, trebuie sa fiti insa atent cum o folositi.
Legat de deschiderea de cont, ar trebui sa ne precizati in ce tara ati infiintat (sau urmeaza?) firma, desigur ca daca vreti un cont exclusivist la nu stiu ce banca din Elvetia, nu veti putea deschide...exista insa suficiente banci serioase care accepta sa lucreze cu astfel de companii, personal va sfatuiesc sa nu mergeti catre banci din Letonia (am lucrat cu una si mi-a ajuns), chiar mai bine ar fi sa evitati complet o banca din U.E..au regulamente stricte. In ce teritoriu va deschideti firma?
Stima,

cautam informatii despre un cont in Letonia, si am dat peste postarea dvs,, ce probleme au fost? Si eu sunt in curs de a deschide un cont la Rietumu Banka si am chiar caut pareri despre bancile din Letonia, imi puteti spune cu ce banca ati lucrat si de ce sunteti nemultumit? Deschiderea de cont nu e chiar gratis, si as vrea sa stiu in ce ma bag...Stima




chiar despre Rietumu Banka este si vorba.
Ca sa fiu mai clar:
am un LLC infiintat in Delaware, si nevoia m-a impins sa fac si un ltd in Belize...desteptii de la firma cu care mi-am infiintat ltd-ul in Belize, mi-au recomandat Rietumu Banka Letonia, si dupa ce mi-au incasat vreo 400 de euro pt a-mi face si cont la extraordinara banca letoneza, m-am trezit ca trebuie sa platesc alti 700 de euro (!) direct bancii, pentru deschidere de cont si garantie card..bun, mi-am luat gogoasa, si dupa ce am platit 1200 de euro firma si consultanta pentru deschiderea de cont, am mai dat 700 bancii drept garantii, taxe etc.
Problemele de acum incep, imagineaza-ti ca rahatul asta de banca imi baga comisioane de 1% pana si la cumparaturi cu cardul in magazine, nu am mai intalnit chestia asta nicaieri. In plus, 2% comision retragere numerar, 60 de euro mesaj swift (cel mai mare comision intalnit de mine), internet bankingul in engleza pica destul de des o sa inveti ceva letona #-o , iar cardul mi-a fost respins pt plati online. Nu am primit nicio explicatie de la banca pt asta. Nu recomand Rietumu !

Pai consultanta se mai si plateste... nu prea stiu daca scapati doar cu o bere :))
Glumesc, cum vi s-a spus si mai sus, este perfect legal sa detineti o astfel de firma, trebuie sa fiti insa atent cum o folositi.
Legat de deschiderea de cont, ar trebui sa ne precizati in ce tara ati infiintat (sau urmeaza?) firma, desigur ca daca vreti un cont exclusivist la nu stiu ce banca din Elvetia, nu veti putea deschide...exista insa suficiente banci serioase care accepta sa lucreze cu astfel de companii, personal va sfatuiesc sa nu mergeti catre banci din Letonia (am lucrat cu una si mi-a ajuns), chiar mai bine ar fi sa evitati complet o banca din U.E..au regulamente stricte. In ce teritoriu va deschideti firma?

Amandineig a scris:

Va salut,
Mi-a intrat in cap ideea sa imi deschid o firma offshore...problema este ca nu prea am habar cu ce se mananca astea, asa ca ii rog mult pe cei dintre voi care au mai lucrat cu astfel de firme, sa imi raspunda la cateva intrebari:
In momentul de fata au un srl prin care derulez cateva contracte in domeniul creatiei publicitare pentru clienti din afara Romaniei : Olanda, Turcia si Austria. Nu am niciun client din Romania. Bineinteles, ca astia vor factura, iar eu platesc taxe de apoximativ 40% din veniturile mele, tva , impozite , bla-bla, nu am niciun angajat. Am inteles ca exista tari unde pot sa imi infiintez o firma care sa fie scutita de aceste taxe: Cipru, Seychelles, Delaware etc. Este legal sa am o asemenea firma? ati lucrat cu asa ceva? vreun sfat , o idee?
Va multumesc mult, se lasa macar cu o bere :D


Răspuns la discuția fisa fiscala
raspunde angajatorul pentru eroare, si eu am avut un caz similar..nu vi se poate imputa dvs nimic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am facut o firma prin ei acum vreun an de zile, orice companiei de profil iti va solicita plata in avans a taxelor de infiintare, iti dai seama ca nimeni nu ar risca sa iti fondeze tie un offshore fara sa aiba garantia ca il si platesti. Eu am platit prin transfer bancar, nu am a ma plange, lucrurile au fost cat se poate de ok.

Cat despre ce spune Alberto Kurtyan , are perfecta dreptate cu tva-ul, nu se deduce, insa in functie de profilul business-ului tau avantajele pot deriva din multe alte chestii.. aici ar trebui o discutie mai amanuntita, da-mi mesaj pe privat pentru detalii...stima.
bianspe a scris:

Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute?
In perioada asta fiscal dificila, a aparut aceasta idee la mai multi patroni, ca o incercare de a-si salva afacerile. Pare o idee buna, dar nu stiu despre asta decat din ce am putut afla de pe net...

acum doua luni am infiintat o companie offshore, am ales Delaware pentru costurile de intretinere reduse si siguranta..ce sa-ti spun..am apelat la o firma de consultanta romana, dupa lungi cautari pe net am ales pe unii din Bacau, Evedex m-a costat in jur de 700 de euro - asta a fost de altfel cel mai mic ''scor'' la capitolul infiintari firme offshore, actele au fost gata in vreo opt zile si, per total, m-am declarat multumit. acum depinde la ce anume vrei sa folosesti firma offshore, eu imi deduc lunar ceva cheltuieli..
Răspuns la discuția offshore Delaware sau Cipru?
florinsavu a scris:

Stiti ca problemele ridicate de dv tin de "Afacereza" si consultatiile se platesc foarte bine ?

Glumeam. Doar cu "afacereza". Incercati sa va gasiti un consultant la discutii juridice.
Cand v-ati facut off-shore-ul - nu uitati si de contabili. Aveti nevoie si de ei.


Trebuie sa te contrazic. Am infiintat o firma offshore in Delaware, si nefiind rezident nu a trebuit neaparat sa ma inregistrez fiscal, ca atare nu am nevoie de contabil. E drept ca agentul care s-a ocupat de firma mi-a sugerat sa obtin e.i.n pentru ca astfel voi putea obtine mai usor viza de afaceri si nu voi avea probleme la deschiderea contului bancar. Dar am zis ca nu are sens... Firma m-a costat vreo 800 de euro cu tot cu formalitatile pentru Banca , am facut un contract cu unii din Bacau care s-au dovedit a fi cei mai ieftini..edevex sau evedex..ceva de genul asta