avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate benicuta

Activitate benicuta

Dragos Negoitescu a scris:

Daca ai incredere in ei poti semna lichidarea inainte, dar cel mai sigur dupa; totusi chiar daca semnezi inainte de a primi banii ei vor trebui sa dovedeasca ca s-a efectuat acea plata (extras de cont, dispozitie de plata), atentie sa nu semnezi vreo dispozitie de plata cum ca ai si primit banii.


Buna ziua,

Am lucrat pe un proiect pe POSDRU si am fost angajat un an de zile. Inca nu am primit banii, dar acum mi s-au trimis dispozitii de plata pa care trebuie sa le semnez, cum ca am primit salariile, in vederea introducerii lor in cererea de rambursare finala. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa semnez cu riscul ca nu imi voi primi banii sau sa nu semnez si sa ii dau in judecata? Exista alte optiuni? Din cate stiu nu e normal sa semnez inainte de a primi banii.

Multumesc mult.
Buna ziua, am primit o amenda pentru viteza... Am refuzat sa semnez si PV l-am primit dupa aproape o luna, personal in mana de la un ofiter de politie care m-a chemat la sediu. Mi-a inmanat procesul verbal de contraventie si un PV de primire, dar fara sa fie specificata data. Pot sa invoc anularea sau nulitatea pe baza lipsei datei? Din lege am inteles ca trebuie trimis prin posta cu confirmare de primire sau afisat la sediu, in nici un caz inmanat dupa o luna de un organ de politie din orasul meu, care avea nr meu de tel si m-a chemat la sectie ca sa discutam o problema...
Ma puteti indruma?
Multumesc.
Răspuns la discuția angajare din CCC
Multumesc mult pentru lamuriri! Cei de la primarie mi-au spus ca nu se poate ca a mai fost cineva inaintea mea si nu a primit stimulentul. Le-am spus ca probabil s-a modificat legea, dar au spus ca ei nu au primit nimic si nu aveam legea care a modificat OUG, dar acum am ce sa le arat exact. Am cautat pe internet actualizarea, dar nu am gasit. Multumesc inca odata pentru profesionalism si timpul acordat!
Răspuns la discuția angajare din CCC
Astazi merg sa vad la primarie, dar cred ca nu o sa beneficiez dupa urmatorul paragraf din OUG 111.2010, doar daca s-a modificat, dar putin probabil.

ART. 7

(3) Persoanele prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. b) [concediu pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunarã] nu beneficiazã de stimulentul prevãzut la alin. (1).


Sper doar sa pot reveni in CCC din nou din ianuarie. Daca e o baza legala pentru asta va rog sa imi spuneti.
Răspuns la discuția angajare din CCC
O ultima intrebare mai am. Mai pot sa ma intorc in CCC dupa ce beneficiez de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, in cazul in care renunt la servici sau sunt angajat pe o perioada determinata? Multumesc!
Răspuns la discuția angajare din CCC
Multumesc mult de tot pentru timpul acordat pentru a raspunde intrebarilor mele!
Răspuns la discuția angajare din CCC
Multumesc mult pentru raspuns! Imi puteti da si baza legala ca sa nu am alte obstacole cand voi depune hartiile?Procedura care ar fi? Semnez contractul de munca siapoi merg cu o copie la asistenta sociala si cer incetarea ccc? Pot avea cumva 2 servicii, unul cu norma intreaga si unul cu norma redusa?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția angajare din CCC
imi cer scuze, in dec 2011 s-a nascut. Deci pot primi si daca ma angajez dupa ce a implinit un an? Am mai citit ceva legat de 01.01.2011 inainte si dupa si nu intelegeam exact. Multumesc.
Buna ziua,

Momentan sunt in ccc (tatal) si as dori sa ma angajez. Am optat pentru ccc pana la 2 ani. Am citit putin despre stimulul de insertie, dar nu stiu daca ma calific. Copilul s-a nascut pe 01.12.2012 si eu am intrat in ccc in ianuarie. As putea beneficia de stimul daca ma angajez inainte sa indeplineasca un an sau nu? Daca nu, ar putea intra sotia mea in locul meu in ccc, avand in vedere ca in momentul nasteriicopilului nu avea decat 11 luni lucrate si nu se califica.
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2011
Buna ziua. Soatia a nascut pe 1 dec 2011 un baietel si nu poate beneficia de indemnizatie pt ca nu are 12 luni lucrate, asa ca voi intra eu(sotul) in ccc. Ea lucreaza ca si agnt de asigurari si plateste la stat impozitul pe venit (comisioane din asigurari). Intrebarea mea este daca poate in continuare sa practice acesta functie sau nu are voie sa lucreze nimic timp de 2 ani cat sunt eu in ccc, pentru ca de la as sociala mi s-a cerut o declaratie pe proprie raspundere ca nu lucreaza si ca nici nu va lucra pe perioada in care eu beneficiez de aceasta indemnizatie. Astept un raspuns! Va multumesc.