avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Activitate deeamcn

Activitate deeamcn

Răspuns la discuția firme de recuperare credite
deci este legala poprirea si pe celalalte conturi debitoare?
pai in cazul asta ...daca ai o poprire pe alte credite sa spunem, la alte banci...in valoare de x lei...in momentul in care achiti acei x lei...cei de la firma de recuperare te mai pot trage la raspundere, si predinde alte sume?
Răspuns la discuția poprire conturi
deci este legala poprirea si pe celalalte conturi debitoare?
pai in cazul asta ...daca ai o poprire pe alte credite sa spunem, la alte banci...in valoare de x lei...in momentul in care achiti acei x lei...cei de la firma de recuperare te mai pot trage la raspundere, si predinde alte sume?
Răspuns la discuția firme de recuperare credite
da, tocmai am intrat pe judecatoria judetului meu si am descoperit ca in 2010 am 2 dosare de executare silita din partea acestei banci care a pus proprirea...acum,recent, am aflat si eu de aceasta propirire, care pana in anul acesta nu a existat. totusi la in anul 2012 s-au mai efectuat plati catre aceasta banca...sau ma rog in contul firmei de recuperatori...si nu s-a spus nimic de actionarea mea in instanta...acum...ce mai pot face?cum mai pot negocia cu ei?eu astept de la ei somatie si un desfasurator care sa vad exact de ce s-a ajuns la aceasta suma de plata pe care o cer ei...#-o...acum din cauza acestei propriri nu pot scapa de acel card de cumparaturi...de care vroiam sa scap in prima faza...pfff
Răspuns la discuția firme de recuperare credite
unde ma pot eu interesa daca firma de recuperatori care a pus propirea pe celelalte conturi debitoare m-a actionat in instanta ....?
Răspuns la discuția firme de recuperare credite
da, am si eu ca orice om bunuri, iar ideea asta nu prea imi da pace, eu vreau sa rezolv litigiul cu ei...sa pletesc...dar nu sa platesc mai mult la aceste firme, dobanzi si alte cheltuieli...sa am dobanzi la dobanzi, ca asa nu imi place...de aia intreb aici...cum ar trebui procedat...
buna ziua, am intrat si eu in treaba asta cu recuperare credite, doar pentru ca am o problema de acest gen.
eu am 3 credite la 3 banci diferire, dintre care unul este un card de cumparaturi si celelate sunt 2 credite de nevoi persoanale.
cu ratele, m-am descurcat cum am putut pentru ca nu intotdeauna am avut posibilitatea de a plati.
cert este ca am incercat sa tin "mai din scurt"datoria catre banca X,cea la care am creditul cu cea mai mare valoare, celelalte 2 banci mai micute , neglijandu-le.
banca Y la care am cardul de cumparaturi...e iesita din comun...cand am facut eu acest card pe el aveam 2100 lei...acum ca si suma datorata...am aproape 6000 lei...dobanzi peste dobanzi#-o.
banca Z a dat dosarul care o firma de recuperatori...aceasta firma, banuiesc ca m-a actionat in instanta, si spun ei, ca prin ordin judecatoresc au pus propiere pe celelalte 2 conturi.
cand am luat legatura la banca X, acum vreo luna, mi-au spus ca propirea din partea bancii Z , pe contul meu e de aprox5200 ca sa rotunjesc.
astazi vb cu recuperatorii de la banca Y...mi-au zis k propirea din partea bancii Z este de aprox 5300
si cand am luat, tot astazi legatura cu recuperatorii bancii Z...mi-au spus , k tb sa le restitui in jur de 8000 lei...ca sa imi scoata propirile de pe celelalte conturi....si ca o sa imi trimita un desfasurator si o somatie ca sa inteleg de ce suma asta
#-o#-o#-o
eu sincer nu stiu ce sa fac...cum sa procedez....daca din partea celor 2 banci , ma refer la cea cu cardul de cumparaturi si cea cu propirea este corect ceea ce au facut si eu chiar trebuie sa le dau atatia bani...:((
daca ma puteti ajuta cu un sfat....
Răspuns la discuția Deces in strainatate
ma bag si eu in acest subiect, nu ca sa dau un raspuns problemei lui v1peritza, ci pentru a ma lamuri si pe mine intr-o problema, tot cu un deces in italia. cazul meu suna cam asa:
Tatal meu a plecat cu contract de munca in Italia, angajat de o firma din Romania, intr-un final lucrant pentru a alta mare firma din Italia pana la data de 07.07.2010, data decesului.
De repatrierea tatalui meu decedat, s-a ocupat firma angajatoare, iar actele care mi-au fost livrate sunt: certificatul de deces, declaratia de inchidere a sicriului pentru transportul cadavrului in afara localitatii si pasaportul mortuar, toate in limba italiana, iar prin email am primit si o copie dupa autorizatia de ingropare a cadavrului pe care este specificata cauza decesului.
Pe autorizatia de ingropare a cadavrului, la cauza decesului este trecut: FRACTURA BAZEI CRANIENE COLOANA CERVICALA, rezultata in urma unei caderi accidentale,iar organele de drept din Italia au declansat o ancheta.
Rezultatele acestei anchete nu ne sunt cunoscute, iar noi dorim sa aflam rezultatul necropsiei, deoarece din discutiile telefonice intre mama si tatal meu a reiesit faptul ca, cu 3 zile inaintea decesului a reclamat o stare generala proasta, febra, dureri toracice. Din ce am inteles nu a fost consultat de un medic, pentru simptomelor pe care le avea.
Precizez, ca pe data de 06.07,2010, in timpul serviciului s-a simtit rau, iar in jurul orei 12.30, s-a invoit, deoarece avea temperatura foarte ridicata.
Reprezentantii firmei ne-au spus ca el a cazut in bucatarie apartamentului in care locuia, si ca s-a lovit cu, capul de clanta usii.

Noua, nu ne este clar, cum un om de 48 de ani poate sa cada intr-o camera atat de rau incat sa se produca aceasta ruptura de coloana cervicala.
In ultimele discutii cu reprezentantii firmei, ni s-a transmis ca totusi nu ar fi facuta autopsia tatalui meu, si ca medicul ar fi constatat ca ar fi suferit de infart...asa...dupa ochi, din cauza ca i-a fost rau inaintea decesului, ceea ce mi se pare absurd.
Dorim sa aflam daca are autopsia facuta si daca in urma ei s-a stabilit ca tatal meu suferea de o boala care sa poata produce pierderea cunostintei.
Prin urmare, am trimis o petitie catre MAE, in atentia Directiei Consulare prin care i-am rugat sa ne trimita,poze de la fata locului, deoarece noi conform legislatiei nu am avut voie sa desfacem sicriul care era sigilat, declaratii ale martorilor, rezultatul autopsiei , dignosticul medicului specialist in cazul in care tatal meu a fost consultat de un medic si orice alte documentele de care dispun privind ancheta efectuata in Ialia si de rezultatul acestei anchete. In urma acestei petitii am primit si un nr de inregistrare de MAE, in data de 27.07.2010, iar ca si raspuns:


in urma memoriului dv, adresat directiei Relatii Consulare a ministerului Afacerilor Externe, in data de 26.07.2010, prin care solicitati informatii in legatura cu decesul dl. Caranfil Marian si in urma demersurilor Sectiei Consulare a ambasadei Romane in Italia pe langa autoritatile italiene competente, Procuratura tribunalului din Pescara informeaza ca dosarul referitor la decesul sotului dv a fost transmis spre arhivare in 09.07.2010
Totodata autoritatile din Pescara informeaza ca nu a fost, inca , emisa nici o sanctiune in urma arhivarii dosarului respectiv , iar din documentele anexate in memoriu (mai precis autorizatia de inmormantare eliberata de Procuratura Tribunalului din Pescara rezulta ca decesul a fost cauzat de fractura bazei craniene coloana cervicala in urma unei caderi accidentale.
Cu stima
sectia Consulara "
in urma acestui raspuns, am trimis in numele mamei mele, un email de data acesta catre directia consulare:

- in acea petitie v-am solicitat o serie de documente care nu mi-au fost trimise. Sa inteleg ca nu este de competenta dumneavoastra sa ne trimitet aceste documente? Iar daca acest lucru nu e de competenta dumneavoastra unde ar trebui sa ma adresez pentru a intra in posesia acestor documente?
- ce reprezinta faptul ca dosarul a fost transmis spre arhivare in in data de 09.07.2010 si cum se poate acest lucru, avand in vedere ca, corpul sotului meu a fost descoperit pe data de 08.07.2010?
- fraza "Totodata autoritatile din Pescara informeaza ca nu a fost, inca , emisa nici o sanctiune in urma arhivarii dosarului" la ce anume se refera?
Am rugamintea sa-mi raspundeti la aceste intrebari si sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez in continuare.
Cu stima,

din nou raspunsul lor a fost:
"

Stimată Doamnă



Ca urmare a mesajului e-mail din data de 02.09.2010, vă informăm că dispoziţia de arhivare a dosarului privind decesul soţului dumneavoastră a fost dispus în data de 09.07.2010 de către judecătorul pentru cercetările preliminare, ca urmare a încadrării cauzei decesului ca fiind ” cădere accidentală ”.

Referitor la documentele solicitate de dumneavoastră, cu privire la dosarul de cercetări a Procuraturii de pe lângă Tribunalul dim Percara, vă informăm că acestea pot fi consultate doar de familie sau un avocat italian împuternicit să vă reprezinte.

Pentru informaţii suplimentare, vă recomandăm să solicitaţi serviciile unui avocat acreditat pe lângă un barou din Italia.



Cu stimă,





Secţia Consulară "
Discuție buna dimineata
la ce anume se refera frazele:"dosarul referitor la decesul sotului dv a fost transmis spre arhivare in data de...." si "autoritatile informeaza ca nu a fost, inca , emisa nici o sanctiune in urma arhivarii dosarului"
Răspuns la discuția Deces suspect - autopsie
despre moarte informatiile nu le-am primit decat decat de la reprezentantii societatii.
ca si documente in original nu am primit decat certificatul de deces, pasaportul mortuar si declaratia de inchidere a sicriului pentru transportul in afara localitatii, iar prin email mi s-a furnizat si o copie dupa autorizatia de ingropare a cadavrului, pe acesta fiind mentionata cauza decesului.( toate documentele acestea le-am primit in lb italiana, ulterior traducandu-le).
din cate am inteles ar trebui facuta o petitie catre Directia Consulara . ce documente ar trebui sa mai cer si cum ar fi indicat sa sune aceasta petitie?
si aveti vreo infermatie despre legislatia italiana cum ca autopsia nu ar fi obligatorie in cazul in care o moarte este suspecta?
Răspuns la discuția Deces suspect - autopsie
si aveti idee cum a procedat familia fetei in acest caz?