avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deces suspect - autopsie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deces suspect - autopsie

am si eu o nelamurire, este normal ca o persoana care a decedat in strainate(italia) chipurile din cauze naturale, mai exact cadere accidentala in urma careia a rezultat diagnosticul de fractura la baza craniana a coloanei cervicale, sa fie trimisa in tara dupa 30 de ora si fara autopsie facuta?
Cel mai recent răspuns: deeamcn , utilizator 17:53, 21 Iulie 2010
nu, nu este normal, insa am mai auzit un caz asemanator tot in italia cand au trimis corpul fetei acasa in romania(care se pare ca ar fi decedat din cauza unei raceli) fara autopsie, fara politie, fara sa fi mers la ambasada ...
si aveti idee cum a procedat familia fetei in acest caz?
familia a fost prea distrusa si nu a mai facut niciun demers pentru a afla exact cauza mortii, etc.
adresati o solicitare consulatului poate va indruma ei.
Daca aveti suspiciuni ca moartea s-ar datora unor imprejurari sau fapte suspecte, puteti face plangere autoritatilor romane.in temeiul art.31 rap la art 45 c.proc.pen.
despre moarte informatiile nu le-am primit decat decat de la reprezentantii societatii.
ca si documente in original nu am primit decat certificatul de deces, pasaportul mortuar si declaratia de inchidere a sicriului pentru transportul in afara localitatii, iar prin email mi s-a furnizat si o copie dupa autorizatia de ingropare a cadavrului, pe acesta fiind mentionata cauza decesului.( toate documentele acestea le-am primit in lb italiana, ulterior traducandu-le).
din cate am inteles ar trebui facuta o petitie catre Directia Consulara . ce documente ar trebui sa mai cer si cum ar fi indicat sa sune aceasta petitie?
si aveti vreo infermatie despre legislatia italiana cum ca autopsia nu ar fi obligatorie in cazul in care o moarte este suspecta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces in urma unui presupus accident in strainatate deeamcn deeamcn am si eu o problema: tatal meu, salariat la o firma din italia a decedat, dupa spusele lor, datorita unei cazaturi accidentale, acasa, in urma careia a ... (vezi toată discuția)
Deces in strainatate ContSters109337 ContSters109337 Am un coleg care s-a \"sinucis\" (s-a spanzurat cu cearsaful) in puscarie, in Italia. am si eu cateva intrebari, desi nu stiu daca am postat corect: - ... (vezi toată discuția)
Deces in urma unui presupus accident in strainatate deeamcn deeamcn am si eu o problema: tatal meu, salariat la o firma din italia a decedat, dupa spusele lor, datorita unei cazaturi accidentale, acasa, in urma careia a ... (vezi toată discuția)