am si eu o problema: tatal meu, salariat la o firma din italia a decedat, dupa spusele lor, datorita unei cazaturi accidentale, acasa, in urma careia a rezultat diagnosticul de: fractura la baza craniana a coloanei cervicale.
in dimineata zilei in care a murit, tatal meu a solicitat asistenta medicala de urgenta, deoarece se simtea rau, dar nu i-a fost oferita, justificarea fiind ca apartine ca si angajat de alta societate.
noua ni l-au trimis acasa in cel mai scurt timp posibil, intr-un sicriu sigilat, habar nu avem ce era innauntru pentru ca nu am avut voie sa il desfacem.
din cate am inteles la momentul de fata, in italia inca se efectueaza o ancheta asupra cazului. cert este ca anumite date si probleme, par cusute cu ata alba.
ca si documente, noua ni s-au adus: pasaportul mortuar, o declaratie de la chiestura lor din Italia, si certificatul de deces. Societatea angajatoare nu a mai vrut sa ne dea informatii referitoare la caz, scuzandu-se ca nu mai au acces la acestea, si ca orice informatie sau document le putem obtine de la Consulat.
cum ar trebui sa procedem noi, ca si familie si ce anume ar trebui sa cerem la Consulat?
Multumesc frumos si astept un raspuns pe mail: deeamcn@gmail.com