Multumesc foarte mult.
Deci daca in urma unui eveniment - sa zicem ca s-a defectat instalatia electrica - instalatie care in mod normal nu avea ce sa caute acolo cf planului initial al casei si care s-a realizat ca urmare a unor modificari ulterioare - asigurarea poate sa-si piarda valabilitatea?
M-ar interesa urmatorul aspect legat de conditiile despagubirii unui asigurat de catre compania de asigurari pentru polita incheiata pentru un apartament.
Daca polita a fost incheiata cu planul initial al casei (sau chiar fara acesta) si de fapt apartamentul nu mai are deloc forma initiala (deci a suferit modificari) mai este valabila polita si implicit asigurarea?
Iata situatia pe scurt:
- cf extrasului de cont emis in sept, termenul limita de plata a fost pe 7 Oct
- am intarziat 14 zile calendaristice, dupa care am facut plata
- intre timp, pana sa fac plata, s-a emis un nou extras (nu l-am primit inca..) care cuprindea suma veche plus cea noua (ok pana acum)
Ceea ce nu mi se pare OK este ca cea de a doua suma are scadenta pe 4 Nov - DECI MAI PUTIN DE 30 ZILE CARE TREBUIAU LUATE IN CONSIDERARE NUMAI PENTRU PRIMA PLATA (nu si pentru a doua. Nu am inca extrasul al doilea ca sa pot vedea cand a fost emis, cel mai probabil pe 17 sept -eci a doua suma ar avea termen numai 18 zile).
Banca spune ca daca nu platesc si restul (adica cea de a doua suma) ma declara la B Credite.
Este normal?
Iata situatia pe scurt:
am divortat de comun acord si ne-am si impartit bunurile tot de comun acord (instanta ne-a impartit bunurile cf a ceea ce ne-am dorit noi; in speta sotul a ramas cu masina cumparata printr-un credit de nevoi personale).
Pentru creditul de mai sus, banca i-a cerut sotului meu un co-platitor - acesta am fost eu (aveam salariul mult mai mare). De aici incolo situatia este urmatoarea:
vreau sa ies din aceasta situatie (nu doresc sa platesc creditul daca fostul sot nu mai plateste)
banca (care nici nu mi-a dat o copie dupa contract) a spus ca ma poate elimina din contract numai daca este adus un alt co-platitor care sa aiba acelasi domiciliu cu fostul sot (aici mi se pare marea tampenie - de ce trebuie sa aiba acelasi domiciliu?!?). Cum sansele pentru alt co-platitor nu sunt....cum ies din aceasta situatie? Ar fi instanta o solutie?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns sau sugestie!
In conditiile in care urmeaza sa fac unele renovari (spart pereti care nu sunt de rezistenta/vorbim de o camara) am nevoie de aviz de la ISC?
1.Ce se intampla daca nu voi obtine si totusi fac lucrarea?
2. Imi pot face asigurare pt locuinta chiar daca nu voi avea acest aviz?
Am rugamintea de a-mi lamuri urmatoarea situatie:
ca urmare a unei avarii la propria-mi teava de alimentare, am produs o inundatie (de proportii mici) la etajul inferior. M-am autosezizat de spargerea tevii si in trei ore am remediat situatia. Nimeni nu mi-a sesizat absolut nimic.
La trei zile dupa eveniment, constat ca vecinii de jos fac uz de asigurarea pe care o au, instiintandu-ma ca vor apela la banii dati de asigurator.
La ce ma pot astepta de aici incolo?
Precizez ca nu a fost vorba de o neglijenta care a durat mai multe zile ci de o situatie in cel mai rau caz fortuita care a fost remediata in 3 ore.
Ii las sa ma dea in judecata?