avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate neli_2010

Activitate neli_2010

Nu. Pur si simplu mi-au spus ca exista anumite conditii in care se pot prelua declaratiile si ca nu poate sa imi preia declaratia cu zero. I-am explicat ca nu am nciciun contract in derulare si nici nu estimez ca voi avea anul acesta vreunul, dar degeaba. Nu am vrut sa stau sa ma cert si sa ii cer sa imi spuna care e legea in baza careia refuza sa imi inregistreze declaratia.
Tocmai m-am intors de la Administratia Financiara. Nu au vrut sa imi ia declaratia 220 completata cu zero la venitul estimat.
registrul comertului la nivel national? (intreb pentru ca nu sunt din Bucuresti)
Buna ziua,

Am un PFA cod CAEN 6201 impozitat pana anul trecut la norma de venit. Din cate am inteles, sunt obligata ca pana la 31 decembrie sa inregistrez declaratia D220 , prin care voi trece la impozitarea in sistem real. Avand in vedere ca probabil nu voi mai avea activitate dar nici nu mi-as inchide inca PFA-ul e vreo problema daca completez venitul estimat pe 2012 cu zero?

Dar daca as dori sa raman la norma de venit si ca urmare in 30 ianuarie imi inregistrez la Registrul comertului dosarul pentru schimbarea obiectului de activitate cu unul din cele doua coduri care pot fi inca impozitate la norma de venit mai trebuie sa completez vreo declaratie la Finante?

In cazul in care este posibil sa raman la norma de venit aceasta va mai putea fi redusa ca si anii trecuti cu 50% avand in vedere ca sunt si angajata? (CAS-ul pe care am inteles ca voi fi obligata sa il platesc conform noii legislatii ar fi de 31,3% din norma redusa cu 50% )

Multumesc.
Răspuns la discuția Dizolvare/lichidare voluntara
Va multumesc pentru raspunsuri.
Tocmai m-am intors de la registru unde consilierii juridici mi-au spus ca se poate face fara lichidator, conform art. 235 , asa cum spunea kappauser.
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: un SRL, asociat unic (persoana juridica straina), fara datorii, dar care ar mai avea de incasat niste sume de la niste clienti si un avans spre decontare acordat administratorului , nu sunt interesati sa recupereze acesti bani si doresc sa porneasca procedura de dizolvare/lichidare voluntara. Se poate face fara numire de lichidator sau existand aceste sume de incasat este obligatoriu ca un lichidator sa incerce recuperarea acestora?
Asa am inteles si eu, ca impozitul se va plati dupa venit si nu dupa norma.
Situatia nu e deloc similara cu cea in care esti si angajat la stat si mai lucrezi pe langa si pe PFA cu norma de venit. Taxele platite pentru contractul de munca, sunt calculate la veniturile realizate ca si angajat ( sa zicem 8 ore pe zi) iar taxele pe care le platesc pentru PFA cu norma de venit sunt pentru veniturile pe care se presupune ca le realizez inafara celor 8 ore in care prestez ca si angajat...deci cu siguranta veniturile nu sunt aceleasi. Mai mult, norma de venit in situatia in care am si calitatea de angajat ( si pot demonstra acel lucru cu adeverinta cum ca am fost salariat pe perioada intregului an ) este redusa la jumatate si ca urmare si impozitul corespunzator este redus la jumatate. (cel putin in cazul IT-istilor, nu ma pronunt pentru ceilalti ) si asta probabil din considerentul ca inafara celor 8 ore lucrate ca angajat nu voi mai putea presta acelasi nr. de ore ca unul care lucreaza doar ca si PFA.
Dupa spusele dvs. eu ar urma sa platesc : taxe si impozite pentru veniturile realizate ca si angajat, sanatate si impozit aferent normei de venit pentru PFA si inca o data taxe si impozite pentru veniturile efectiv realizate pentru PFA. Din norme (care sunt inca in discutie) mie imi rezulta ca se face un alt fel de calcul ....
Inteleg din raspunsul lui "gradanat" ca ar trebui ca cei cu PFA cu norma fixa de venit (in cazul in care poate fi demonstrat ca activitatea noastra este dependenta ) sa platim pentru aceleasi venituri de doua ori (atat impozit cat si celelalte taxe). Mie una asta mi se pare IMPOSIBIL....se va face eventual o reglare la final de an?
Răspuns la discuția fuziune prin absorbtie
Buna ziua d-na Mazare,

Va multumesc mult pentru raspuns.
In cazul meu situatia e cam asa: 2 societati comerciale X si Y. Doresc ca dupa fuziune prin absorbtia societatii Y sa ramana doar societatea X. (si aici am o alta intrebare: Pentru ca societatea X sa ramana doar cu asociatii initiali fara cei din societatea absorbita Y, eu vad doua solutii:
1. X cumpara pe Y - ceea ce inseamna schimbarea asociatilor ......deci oricum cheltuiala si timp cu ORC . Dupa cumparare se face fuziunea prin absorbtie , ramanand in acest fel doar societatea X , cu asociatii initiali .
sau
2. Se face fuziunea , rezultand societatea X avand ca asociati asociatii initiali plus cei din societatea Y dupa care asociatii din Y cesioneaza partea lor celor din X (si din nou intervin aici taxe ORC.)

Daca e asa , atunci as prefera varianta 1 in care se face mai intai cumpararea . Estimez aici niste costuri in jur de 250-300 euro, dupa care ar urma fuziunea.
Formalitatile de pe site-ul ORC le cunosc , consultanta cei de la ORC pe aceasta problema nu imi ofera (personal am fost trimisa de la un birou la altul fara a putea afla nimic de la ei.).
Ceea ce as vrea sa stiu este cat m-ar mai putea costa fuziunea daca as apela la un consultant considerand varianta 1, in care deja asociatii sunt aceiasi, iar societatea Y nu are datorii , nu exista bunuri mobiliare, de fapt activele imobilizate sunt pe zerosi nu exista nici angajati. In aceasta situatie daca pe langa hotararile AGA , asa cum am vazut in documentatia de pe site-ul ORC societatile dau si acea declaratie cum ca se renunta la expertiza (de asta iar nu sunt sigura ca am vazut tot aici pe forum niste discutii...) deci vreau sa spun considerand cea mai simpla varianta posibila, cat m-ar putea costa consultanta? As dori tare mult sa stiu cam care ar fi costurile minime ca sa aleg eventual o alta varianta. Stiu ca la aceasta consultanta ar trebui sa mai adaug costurile de la Registru (publicarea proiectului de fuziune in Monitorul Oficial care am inteles ca se taxeaza cu 100 Ron pe pagina de 2000 de caractere).
Răspuns la discuția fuziune prin absorbtie
Buna ziua d-na Stanescu,

M-ar interesa si pe mine informatiile pe care le cereati aici, in cazul ca ati reusit sa intrati in posesia lor.