va multumesc frumos pentru raspuns. da, cuvantul vecinei atarna cel mai greu.- nu are ce face si isi face drum la biroul asociatiei de 2 ori pe saptamana ca sa mai zica una alta.
va multumesc frumos.
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma lamuriti, ca a venit vara si iar ma ia durerea de cap. Eu si sotul meu lucram in spania. Vara, cam pentru o periada de cel mult 3 saptamani, mergem la mama, care are apartalent in orasul Tulcea. O vecine binevoitoare, da imediat fuga la asociatie si anunta ca am venit acasa. Cei de asociatia de proprietari/locatari, cum s-o numi, o incarca pe mama cu inca 2 pesoane. Nu plata ar fi problema, numai ca noi nu stam cele 3 saptamani numai in acel apartament. mergem la mare, la munte,in delta. Plecam in spania, dupa cele 3 saptamania, iar mama, trebuie sa mearga la notar sa dea declaratie pe propria raspundere ca noi am plecat. Deci: platim o luna pentru 2 persoane( si nu stam o luna), iar apoi platim la notar. E NORMAL ASA CEVA?
Va rog mult de tot sa ma lamuriti, ca nu stiu cum sa procedez.
multumesc frumos
Buna,
Eu si sotul,lucram in strainatate.Ma poate lamuri cineva, care e contributia la fondul de pensii? Dorim sa platim aceasta contributie si in Romania. Nu stim cat e si care e procedura. Multumim frumos
Buna ziua. Revin cu o alta intrebare.Cum se procedeaza in cazul in care as vrea ca intru in posesia apartamentului parintesc, dar totusi sa o despagubesc pe sora mea? Parintii mei avand un apartament+garaj si o casa la tara+250m2 teren, casa care acum e locuita de mama.Se face expertiza? Cine imi spune cat valoreaza apartamentul si cu cat trebuie despagubita sora mea? Mentionez ca sora mea nu ridica pretentii deocamdata.Fiind sora mea,cel mai corect e sa-si primeasca partea, dar cum se procedeaza? Se poate face dezbatere de mostenire doar pe apartament? Cum e mai bine?La ce costuri se poate ajunge? multumesc frumos
Buna ziua. Au trecut 8 ani de la decesul tatalui.Am dori sa aflam cum putem rezolva onorabil dorinta mamei: Suntem doua surori, iar mama doreste ca una dintre acestea sa ramana in apartamentul parintesc.Toata averea este compusa dintr-un apartament 3 camere + garaj in oras si o casa la tara + 250m2 teren.Nu sunt neintelegeri intre mostenitori deocamdata si de aceea, dorim ca prin aceasta dezbatere de mostenire sa fie convenabila si pe placul tuturor. Multumesc