avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane la intretinere

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma lamuriti, ca a venit vara si iar ma ia durerea de cap. Eu si sotul meu lucram in spania. Vara, cam pentru o periada de cel mult 3 saptamani, mergem la mama, care are apartalent in orasul Tulcea. O vecine binevoitoare, da imediat fuga la asociatie si anunta ca am venit acasa. Cei de asociatia de proprietari/locatari, cum s-o numi, o incarca pe mama cu inca 2 pesoane. Nu plata ar fi problema, numai ca noi nu stam cele 3 saptamani numai in acel apartament. mergem la mare, la munte,in delta. Plecam in spania, dupa cele 3 saptamania, iar mama, trebuie sa mearga la notar sa dea declaratie pe propria raspundere ca noi am plecat. Deci: platim o luna pentru 2 persoane( si nu stam o luna), iar apoi platim la notar. E NORMAL ASA CEVA?
Va rog mult de tot sa ma lamuriti, ca nu stiu cum sa procedez.
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: dacon , utilizator 18:32, 20 Iulie 2012
Se plateste in plus la cheltuielile pe persoana numai daca persoana respectiva sta peste 15 zile / luna in locuinta respectiva.
Din ceeace ati spus nu este cazul.
Cat despre declaratia la notar este un abuz clar. Adica declaratia verbala a vecinei este suficienta pentru a incarca pe cineva la plata dar pentru descarcare nu este suficienta o comunicare scrisa a propietarului implicat?
Ce-ar fi sa cereti si dumneavoastra sa va prezinte declaratia data la notar ca locuiti temporar acolo?
Ii va conveni vecinei sa plateasca degeaba?
Cereti-i celui care pretinde asa ceva sa va arate articolul din lege care prevede asa ceva.
Daca nu raspunde, propietarul apartamentului sa merga la primarie la serviciul care se ocupa de relatiile cu asociatiile de propietari si sa reclame.
O atentionare sau chiar o amenda le va potoli zelul celor incorecti.
HG 1588/2007 Art.17 (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;
va multumesc frumos pentru raspuns. da, cuvantul vecinei atarna cel mai greu.- nu are ce face si isi face drum la biroul asociatiei de 2 ori pe saptamana ca sa mai zica una alta.
va multumesc frumos.
multumesc frumos pentru detalii. am sa-mi notez aceasta HG ca sa am ce arata, ca ei sigur nu cunosc asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii trebuie trecuta o a-3-a persoana la intretinere danielalexe98 danielalexe98 Buna seara. Am si eu o problema cu administratorul blocului,va rog sa ma lamuriti si pe mine cum o pot rezolva.Copilul meu locueste cu soacra mea la alta ... (vezi toată discuția)
Consum ireal al apei calde si reci nellyan nellyan Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat de la dv. In luna iulie 2015 , am achizitionat o garsoniera si implicit in acea luna nu am dat consumul apometrelor, ... (vezi toată discuția)
Succesiune enami enami buna ziua!in urma cu trei saptamani mama a decedat am ramas eu si fratele,detinem un teren si o casa cu teren in ilfov,am putea merge la notar sa facem act de ... (vezi toată discuția)