avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea mostenirii

Buna ziua. Revin cu o alta intrebare.Cum se procedeaza in cazul in care as vrea ca intru in posesia apartamentului parintesc, dar totusi sa o despagubesc pe sora mea? Parintii mei avand un apartament+garaj si o casa la tara+250m2 teren, casa care acum e locuita de mama.Se face expertiza? Cine imi spune cat valoreaza apartamentul si cu cat trebuie despagubita sora mea? Mentionez ca sora mea nu ridica pretentii deocamdata.Fiind sora mea,cel mai corect e sa-si primeasca partea, dar cum se procedeaza? Se poate face dezbatere de mostenire doar pe apartament? Cum e mai bine?La ce costuri se poate ajunge? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:07, 23 Iulie 2010
dezbaterea se face pe intreaga masa succesorala.. daca mama traieste si dvs vreti doar ptr dvs apartamentul vorbiti cu ea sa va cedeze si partea ei iar sora sa semneze ca e de acord si ca nu ridica pretentii.. dvs o despagubiti la valoarea cotei ce i se cuvine..cat valoareaza apartamentul interesati va in zona
Se poate face dezbaterea succesiunii pe anumite bunuri, urmand ca, ulterior sa se faca un supliment la certficatul de mostenitor pe celelalte bunuri.

Pt aflarea costurilor intrebati un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire Marky23 Marky23 Ma numesc Petcu Marian si am o intrebare pentru dumneavoastra.Eu locuiesc in sat Dulcesti ,com.23 August,jud.Constanta si mai am o sora si 2 frati care ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii mitraniosif mitraniosif buna ziua.as dori sa va adresez o intrebare,ca am niste nelamuriri in legatura cu succesiunea dupa decesul tatalui meu in anul 2005.mama traieste si mai am 4 ... (vezi toată discuția)
O casa cu mai multi mostenitori Ioana005 Ioana005 Exista o mostenire formata din mai multe terenuri agricole si o casa, si 6 mostenitori. Se poate ca unul din mostenitori sa primeasca casa fara sa fie nevoit ... (vezi toată discuția)