avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate elena138

Activitate elena138

Ca sa aiba dreptul la insotitor este obligatoriu sa aiba certificat de incadrare in grad de handicap. Altfel este interzis accesul in scoala (cu atat mai mult la ore) oricarei persoane.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Lascoschi, daca inteleg eu bine, exista in derulare un proces de modificare a custodiei. Parintii s-au inteles, dar nu se mai inteleg. Tatalui ii convine programul, dar nu-i convine. E ceva ce nu spuneti. Este conflict clar intre parinti, altfel nu izbucnea scandalul.
La scoala se merge in anumite conditii si, daca nu apareau elemente noi in discutie, tatal putea sa isi pupe copilul si sa-l astepte dupa ore.
Dv. spuneti ca i-au mai ramas doar cele 10 min de la scoala, ca in rest nu mai are dreptul la nimic, deci acolo e conflict care nu are treaba cu scoala.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca n-ar fi disputa intre parinti, acest topic si limbajul dv. agresiv n-ar exista.
Plecand de la ideea ca toata lumea este nenorocita si ca toti s-au coalizat impotriva tatilor, ajung sa cred ca problema e dincolo de justitie, familie si scoala.
In orice caz, cand nu ne iese fix, dar fix cum vrem noi, e lumea toata o nenorocire.
@lascoschi, are interdictie? Altfel nu se poate opune nimeni daca respecta ce scrie in HJ, in masura in care poate. In plus, diferendele de fond se rezolva intre parinti, nu intre parinti si scoala.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cadrele didactice nu sunt niste nenorociti, iar scoala nu e spatiu de disputa intre parinti. Scoala are in grija copilul, nu parintii. Cand veti intelege asta, veti avea relatii normale, asa cum zice in HJ.
Depuneti la scoala copie dupa hotarare. Daca tot intampinati dificultati in a obtine relatii despre copil, sesizati ISJ/ISMB. Luati orarul copilului si incercati sa ajungeti la scoala intr-una dintre orele de consiliere a parintilor.
Am ascultat si inregistrarea. Nu mi se pare in ordine nici atitudinea dv. Trebuie sa retineti ca, in relatia cu scoala, sunteti strain, deci nu va puteti impune vointa.
Argumentul cu prezenta altor parinti, e din nou discutabil. Poate ca erau chemati la scoala sau si-au invoit copiii . Poate erau si unii insotitori permanenti.
Cel mai bine este sa cereti instantei o alta hotarare , prin care sa vi se dea dreptul nelimitat de acces la copil, in timpul orelor. Adica de la 8 la 12.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista ora de consiliere a parintilor, saptamanal, cand oricare dintre parinti, independent de situatia maritala, poate veni la scoala.
Nimeni, prin lege, nu poate intra in clasa, in timpul orelor, nici ministrul invatamantului.
"In timpul orelor" inseamna pe tot parcursul programului scolar, ore si pauze deopotriva.
Sunt si mame necustodiene, nu numai tati, restrictiile fiind aceleasi.
Nici parintii nedivortati nu au acces in scoala in timpul pauzelor, iar daca vin, discuta cu cadrele didactice, nu cu copiii.
Scoala nu e parte in procesul de divort, dar raspunde daca parintele custodian face plangere impotriva sa ca a permis accesul la copil al parintelui necustodian in afara programului stabilit de instanta. Daca instanta hotaraste altfel, scoala se supune. Nu e vorba de prietenii/cadouri/preferinte etc, e doar un regulament pe care trebuie sa-l respecte.
Răspuns la discuția post similar
Sunt posturi similare. Puteti solicita transferul in oricare directie.
marius_cretoiu a scris:

Ma gandesc ca va referiti la metodologia privind invatamantul. Si banuiesc ca sunteti profesor de religie... Aici nu cred ca este vorba de parerea mea si va scriu din nou ca am facut copy / paste din Legea nr. 489 / 2006 si am mentionat Articolul 29 - Libertatea constiintei din Constitutia Romaniei.

Si poate nu ati auzit de decizia CCR din 12.11.2014 - 15:49


Asta am scris deoarece fiului meu mai mare s-a refuzat incheierea mediei la Religie pe anul 2014-2015 pana nu a dus la scoala adeverinta de la biserica unde frecventeaza ora de religie.





Am auzit tot ce ziceti aici. Si? Nu sunt profesor de religie, dar nici nu mi se pare normal sa va revoltati ca a trebuit sa aduceti adeverinta.

Problema dv. la locul de munca e cu angajatorul dv., dar acesta ar trebui sa va asigure liber de Pasti cand sarbatoriti dv.
Răspuns la discuția Student bugetat
2005-2006.
Si? Care a fost rezultatul?