avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate Profion

Activitate Profion

Răspuns la discuția magistrat mincinos
Da, da, vad ca consimtiti la imaculata indumnezeire a acestor mici magistrati, care taie si spanzura pe aici, printr-un mic targ de provincie... Nu prididiti sa ma incondeiati nici dumneavoastra, dar sunteti copil (anul Caragiale, deh!) fata de minciunile incriminatului. Nu am stiut ca treaba justitiei ar fi sa slujeasca adevarul si dreptatea prin minciuna si barfa. Nu vreau decat sa cer proba veritatii sustinerilor respectivului judecator privind amestecul meu in oala justitiei sale (cum gratios ma incondeiati la randu-va) si, eventual sa cer o expertiza psihiatrica ( benefica, daca va fi urmata de un tratament in consecinta, chiar aici in "micul targ"). Cum fac?
Răspuns la discuția magistrat mincinos
O, da, termenii, scuze!... e vorba de de motivarea abtinerii. Eu nu am nici o calitate in proces, nici un contact cu judecatorul respectiv, nu am discutat cu nimeni despre el si totusi ma incondeiaza grav. Ne aflam intr-un orasel, este usor sa te crezi Dumnezeu pe pamant, vreau sa-l ajut sa-si revina. Cum procedez?
Cumnata mea are un proces in care judecatorul a cerut recuzarea. Motivarea acestei cereri s-a facut mincinos si gaunos, la limita paranoiei. Sunt si eu luat "la interval", prin sustineri micinoase, care ma ofenseaza grav. Cum trebuie sa procedez ca sa-mi apar onoarea?
Răspuns la discuția urmarire penala
Va multumesc, domn' doctor Barbulescu!
Discuție urmarire penala
Din august am inaintat plangere penala impotriva unui avocat care ne aduce daune, ca parte adversa intr-un proces, incalcand legea, şmecherind-o, abuzând-o. Suntem in noiembrie si, in continuare, procurorul ne amână. Ce avem de făcut ca să ştim: deschide sau nu urmărirea penală?
Răspuns la discuția mostenire
mi s-ar parea logic, just si drept ca adoptata cu drepturi depline, indiferent daca a facut sau nu succesiunea dupa decesul adoptatorului, sa poata fi mostenita eventual de descendentii ei directi (daca ii are) si nicidecum de alti membri ai familiei ei firesti, la care a renuntat (juridic) acceptand adoptarea
Discuție mostenire
O fata este adoptata in Maramures, la 1926. Adoptatorul moare in 1939, iar adoptata - fara urmasi sau testament - in 1979. Nepoata de frate a adoptatei mosteneste, dupa 1990, averea adoptatei (care era averea adoptatorului, de fapt). Nu a solicitat altcineva mostenirea. Intrebari: 1. ce fel de adoptie se facea in 1926 in Trans. - deplina, sau restransa? 2. are nepoata de frate a adoptatei vocatie succesorala? (La intrebarea 1 mi s-a raspuns ca se prezuma adoptie cu efecte depline, insa la intrebarea 2 am primit raspunsuri contradictorii.)
adoptatul fiind adoptat cu efecte depline ("se prezuma"), nepoata lui de frate (din familia fireasca) il mosteneste?? nu sunt rupte legaturile cu familia fireasca?
Adoptatul conform Codului civil austriac, in Maramures, 1926, decedat in 1979, fara copii, fara testament, este asimilat adoptatului cu efecte restranse, sau adoptatului cu efecte depline? In lipsa altor mostenitori, atat din familia adoptatorului, cat si a adoptatului, nepoata de frate a adoptatului il poate mosteni sau nu?
Răspuns la discuția Codul civil austriac
Minunat raspuns ne-ati dat, asa gandeam si noi, sperăm sa-l putem fructifica. Nu am inteles generozitatea dumneavoastra, suntem mâncati de cinism, pâna nu v-am vazut profilul - DA!
Respect, multumiri, domnule avocat
"Profion"