avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate Angela N

Activitate Angela N

Discuție Avem o problema
Acum multi animsotul meu i-a lasat cumnatului o masina veche.Acesta a circulat f putin cu ea si intr-o zi el a zis ca a fost furata.Oricum,nu valora cine stie cit.
Intre timp a aparut un litigiu in familie si de atunci nu mai tinem legatura.In toti acesti ani noi am platit impozit pe masina si acum am vrea sa nu mai dam bani statului degeaba.Va rog mult daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti cum trebuie sa procedam pt radierea masinii in aceste conditii.
Va multumesc mult
Discuție Mostenire
Mama prietenei mele a decedat acum 2 luni.In urma cu 2 zile prietena mea a gasit intre hartiile mamei sale un card de economii la o banca.Daca prietena mea nu este imputernicita la depozitul respectiv ea poate solicita bancii trecerea depozitului pe numele ei sau poate sa scoata banii de la banca ?
Va multumesc
Răspuns la discuția Impozit locuinta
Multumesc mult.
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti,daca am apartamentul in care locuiesc pe numele meu si al sotului meu si,intre timp am mostenit o garsoniera de la mama mea in alt oras decat cel in care locuim, pt.garsoniera trebuie sa platesc impozit marit?
Va multumesc
Multumesc,domnule TudorAproximativ cam cit costa un astfel de proces?
Numai bine va doresc.
Am inteles.In cazul asta atunci n-are nici un rost sa dau in judecata Casa de Pensii,nu?
Inca o data,multumesc mult
Dar hotararea judecatoreasca nu tine cont de aceleasi legi?
Oricum,e stupid pt ca am platit impozitele si taxele in functie de cit am castigat.De ce nu se tine cont de cit am platit statului?
Multumesc si sa aveti o saptamana frumoasa.
Multumesc,domnule Valeriu.Problema este ca eu am cerut sa mi se recalculeze pensia deoarece am primit o adeverinta pt o perioada de 5 ani in care am lucrat in acord global si am castigat in medie aproape 2 salarii de baza.Ei mi-au raspuns asa "Se respinge cererea de recalculare a drepturilor de pensie,intrucat acestea nu reprezinta sporuri cu caracter permanene prevazute in anexa nr.15 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr.263/2010 aprobate prin HG nr.25/2011.Sporul de vechime s-a acordat din oficiu cf art.165 din Legea 263/2010".
Vi se pare legala motivarea refuzului de a-mi recalcula pensia?
Va multumesc inca o data.
Am depus o cerere de recalculare a pensiei dupa 40 de zile dupa comunicarea deciziei de pensie.Dupa 2 luni am primit raspunsul ca nu mi se ia in calcul cererea deoarece am depus-o cu intarziere,conform Legii nr.263/2010,art.149 alin.1 .Chiar nu se poate recalcula pensia din aceasta cauza?
Va multumesc
Răspuns la discuția Trebuia sa primesc pensia pe card
Multumesc,asa voi face.
Un an bun va doresc tuturor.