Eu nu vreau sa fiu exagerat si sa-ti urez sa te tavaleasca si pe tine vre-un sofer pe trecerea de pietoni, dar, incearca macar sa te pui in pielea unui om lovit de masina pe trecere de pietoni. Tu sau vre-un membru al familiei tale, poate mama....sotia, nu mai spun copilul.... incearca sa vezi cum ai reactiona tu, cum ai face tu daca soferul vinovat ar incerca sa se ascunda dupa degete asa cum vrei sa faci tu....Eu nu-ti doresc decat sa gasesca un avocat iscusit si sa muste din tine, sa-ti ceara cel putin 50 000 euro, altadata sa casti ochii. =D> Doua lucruri se platesc pe lumea asta: domnia si prostia, nu exista al treilea.
Stimate conducator auto, nu cred ca poti sa-ti inchipui cum e sa nu-ti acorde o masina prioritate atunci cand esti pe 2 roti si circuli normal. Dar sa te mai si lovesti de ea, sa-ti sara casca departe, cred nici asta nu vrei sa stii cum e. Un OM cu constiinta i-ar fi platit bietului motociclist nevinovat si tavalit, pe care in mod sigur il dor muulte oase, o suma de bani care sa-l ajute sa treaca mai usor peste necazul pe care i l-ai provocat. Gandeste-te ca ai putea sa fii odata si odata in locul lui, tu sau vre-un membru al familiei tale, iar soferul vinovat sa incerce sa se agate de faptul ca dupa ce ca te-a lovit, nu aveai nici macar zambetul frumos pe toata fata !
Sunt un motociclist patit, vorbesc in cunostinta de cauza, iar bietul om stiu ce simte si prin ce trece. Cu un avocat bun, va musca din tine ca din mere.
Scuze pt offtopic, dar nu m-am putut abtine.
Am fost victima unui accident de circulatie- eu pieton nevinovat in afara partii carosabile,. . Am suferit 4 fracturi- coloana, bazin, umar, clavicula- dar fara operatii. De la IML am primit 30-35 ( ? ) zile de ingrijiri medicale, iar cu recuperarea umarului am petrecut 22 de zile despre care nu se pomeneste nimic. De asemeni, nu se pomeneste nimic despre fractura claviculei in certicatul medico-legal, iar radiografiile acesteia au disparut. Au trecut 3 luni de la accident iar fractura umarului s-a cam vindecat dar nu bine. In afara faptului ca ma doare, miscarea articulatiei a ramas foarte limitata, adica nu pot fizic sa mai "duc " mana pana sus, la spate, rotit etc. cu toate ca am facut gimnasica medicala. Chestia asta ma afecteaza foarte mult, imi reduce drastic capacitatea de munca, de inot, etc. X-(
Pentru soferul vinovat am depus plangere penala, iar daunele materiale si morale intentionez sa le pretind societatii de asigurare a acestuia ( RCA ) , iar ca proba ca am ramas cu sechele ar trebui sa depun o constatare medicala.
Intrebarea mea nr 1- unde pot sa fac aceasta constatare? exista vreo comisie , ceva?
iar nr 2- unde gasesc un avocat bun, neaparat specializat in accidente rutiere, care sa stie sa expuna aceasta cauza, sa fie din Bucuresti ( nu am bani de transport+masa)
Pe 18 iulie am patit un nefericit accident de circulatie , eu stationand langa motocicleta mea, in afara partii carosabile, de catre un sofer care a adormit la volan si a iesit de pe carosabil, lovindu-ma in plin.
Rezultatul? fractura de bazin, fractura de umar, brat, antebrat, multe traumatisme la membre, la cap, coloana, etc.
dupa ce voi putea cat de cat sa ma deplasez, voi merge la IML sa vad cate zile de ingrijiri mi se acorda, apoi ar trebui sa ma inteleg cu soferul vinovat cati bani sa-i cer pentru ce mi-a facut. oki.
dar eu am mai inteles ca societatea de asigurare la care el are polita RCA ar trebui sa ma despagubeasca......?
Intrebarea mea adresata voua, cunoscatorilor, este: asa este? RCA-ul lui ma despagubeste pe mine pentru daunele morale?
Pentru banii pe care i-am cheltuit pe spitalizare, medicamente, radiografii, ambulante, etc, la care am chitante, e ok, dar pentru spagile pe care le-am dat?
Apoi pentru faptul ca o perioada de timp nu-mi pot folosi mainile cum trebuie? Eu sunt bassist intr-o mica trupa de jazz, acum nu mai pot canta, iar bani......ioc.
Deci, RCA-UL e bun de ceva sau nu? exista vreo lege care reglementeaza despagubirea asta?