avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate palcuo

Activitate palcuo

Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
freeelis a scris:

palcuo a scris:

Si daca nu vor sa ma concedieze? Se poate ajunge la sanctiuni penale?

Nu are cum sa se ajunga la asa ceva ... sanctiunile disciplinare sunt urmatoarele:
a) avertismentul scris;
b) suspendarea contractului individual de muncă pentru o perioadă ce nu poate depăşi 10 zile lucrătoare;
c) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
d) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;
e) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%;
f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Raspunderea penala se angajaeaza numai in momentul in care savarsiti o fapta de natura penala.

Va multumesc!
Nu trebuie sa ia la cunostinta si salariatii de regulamentul intern al societatii? Eu nu imi aduc aminte sa fi vazut macar de acest regulament.
Va multumesc anticipat
Si daca nu vor sa ma concedieze? Se poate ajunge la sanctiuni penale?
La ce sanctiuni ma pot astepta?
Ce se poate intampla daca nu ma prezint la convocarea societatii in vederea cercetarii disciplinare datorita absenteleor nemotivate? Daca am absente nemotivate nu pot sa imi inchida cartea de munca? Nu m-am mai prezentat la munca din august 2010 si abia acum m-au convocat, cu toate ca la controlul efectuat de ITM au zis ca mi-au trimis din august notificare sa ma prezint la sediul firmei in vederea clarificarii situatiei contractului de munca. Nu au trimis nici o notificare.
Ce se poate intampla?
Răspuns la discuția Neprezentare la locul de munca
Am facut cererea de incheiere a contractului de munca cu acordul partilor, i-am dat numar de inregistrare si nu am nici un raspuns la cerere, favorabil sau nefavorabil.
Cererea de incheiere a contractului de munca este din 12.08.2010, dar sefii au amanat sa o semneze. Eu am facut o copie dupa acea cerere, insa la firma nu se mai gaseste.
Ba da. A fost inregistrata cu data de 12 august. Eu am fost la serviciu pana pe data de 16 august, dupa care nu m-am mai prezentat datorita unui conflict avut cu seful. Ei susutin ca nu m-am prezentat la munca de pe 13 august. Am lucrat la firma 3 ani , dar in ultimul an nu am mai semnat condica de prezenta.
Buna seara
Numele meu este Oana. Am lucrat la o societate pana in august 2010. Am depus o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor pe data de 16 august, insa sefii nu au semnat-o, nici nu o mai gasesc. Nu am depus cerere de demisie pentru ca pe data de 21 august trebuia sa plec din tara si nu aveam timp sa fac perioada de preaviz.
Mi-au trimis adresa, abia acum, sa ma prezint la sediul societatii in vederea *efectuarii cercetarii disciplinarii prealabile . cercetarea se impune avand in vedere faptul ca inregistrati absentele nemotivate, incalcand astfel regulele de disciplina muncii prevazute in regulamentul intern art19 al sociatatii si codul muncii . in situatia in care nu veti da curs prezentei vom proceda legal.* Nu ma pot prezenta ca nu sunt in tara.
Ce se poate intampla, ci ce pot face eu.
Buna ziua
Numele meu este Oana. Am primit instiintare de la ITM (datorita sesizarii depusa de mine) ca pana la data de 11.11.2010. societatea la care am lucrat trebuie sa imi plateasca drepturile salariale pe care nu le-am incasat inainte de a pleca de la firma si nici dupa. Mandatarul meu s-a prezentat la firma respectiva sa imi ridice drepturile, dar societatea nu a vrut sa le plateasca. Societea nu mi-a inchis cartea de munca, pe motiv ca mi-a trimis notificare sa ma prezint la sediul societatii (fapt neadevarat), in vederea clarificarii situatiei contractului meu de munca.
As vrea sa fac o adresa la societate, poate se poate rezolva ceva pe cale amiabila, fara a ajunge la instanta.
Va rog sa ma ajutati cu cateva idei.