avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate vmv

Activitate vmv

Cred ca intre timp am reusit sa ma auto-lamuresc: contestatia se depune la instanta de judecata la care este arondata autoritatea fiscala emitenta a actelor contestate. Desigur, daca nu sunteti de acord cu aceasta afirmatie, as aprecia sa ma contraziceti inainte de a-mi pune in practica intentiile. Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema: Saptamana trecuta am fost executat silit (poprire pe conturi de unde a si fost retrasa suma) de catre primarie pentru stingerea unei amenzi care a fost anulata prin Decizie Judecatoreasca. Desigur, doresc sa contest poprirea.. Intre timp, mi-am schimbat domiciliul stabil in alta localitate si judet. In conditiile date, carei Judecatorii trebuie sa ma adresez: celei din orasul in care am noul domiciliu stabil sau celei din orasul unde se afla Primaria care a dispus poprirea?
Va multumesc!
Va multumesc tuturor pentru informatii!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie:
In conditiile in care am uitat sa semnez cererea de chemare in judecata si nu am fost prezent la primul termen, instanta a acordat un nou termen si mi-a comunicat ca obigatia de a semna pana la urmatorul termen.
Avand in vedere ca este putin probabil sa fiu prezent la urmatorul termen, cu pot sa procedez pentru a semna cererea de chemare in judecata? Merg la registratura si solicit dosarul pentru a-l semna sau ...?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Va rog sa ma "luminati" in urmatoarea problema:

Daca instanta mi-a solicitat depunerea unui certificat constatator eliberat de ONRC, iar pentru obtinerea acestuia Registrul Comertului a perceput o taxa, pot sa depun la dosar factura si ordinul de plata pentru a fi luate in considerare la calcularea cheltuielilor de judecata?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Nu vreau sa dau de lucru nimanui, chiar ma intereseaza toate aspectele pe care vreau sa le chestionez avand in vedere ca fiecare in parte ma afecteaza in mod direct.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii in legatura cu urmatoarea problema:
Doresc sa adresez mai multe intrebari unei primarii municipale. Conform OG 27/2002 si avand in vedere ca nu toate subiectele au legatura unele cu altele, pot sa formulez toate intrebarile in cadrul aceleiasi petitii sau este mai bine sa formulez cate o petitie pentru fiecare subiect? Am dreptul sa inregistrez mai multe petitii in aceeasi data si sa solicit raspunsul la toate in termen de 30 de zile?
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Mihai V.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Locuiesc intr-un imobil cu spatiu comercial la parter. De cateva luni, proprietarul spatiului a inchiriat spatiul de la parter unei societati care a deschis un bar. Desi nu a primit nici o semnatura de acord din partea celor din asociatia de proprietari, barul respectiv a obtinut autorizatie de functionare de la 7 la 23. Inca de la deschidere, barul si-a depasit cu mult programul de functionare. Am facut sesizari scrise la primarie si politie, precum si sesizari la serviciul 112. De fiecare data, la fata locului s-a deplasat un echipaj al politiei, insa acestia nu au intreprins nimic; mai mult, un politist m-a amendat pentru falsa alertare a autoritatilor, desi in bar se aflau clienti dupa 4 ore de la ora inchiderii (proces verbal pe care l-am contestat in instanta).
Avand in vedere faptele descrise mai sus, este clar ca administratorii barului au ceva prieteni printre "oamenii legii". Va rog sa imi spuneti cum pot proceda daca politia si primaria imi ignora sesizarile si reclamatiile.